Peste 500 de membri ai aceleiaşi familii s-au reunit pentru o rară fotografie de grup

Peste 500 de membri ai aceleiaşi familii din China s-au reunit pentru o fotografie de grup săptămâna trecută cu ocazia Anului Nou Lunar, în mod tradiţional marcat prin adunări mari de familie, informează BBC.

Fotografiile au fost făcute la o reuniune a familiei Ren în satul Shishe, în faţa formaţiunilor de bazalt din apropiere, în provincia Zhejiang din estul Chinei. Fotograful Zhang Liangzong a folosit o dronă pentru a-i cuprinde în imagine pe toţi cei prezenţi.

Arborele genealogic al familiei Ren (care înseamnă reuniune în chineză), originară din Shishe, nu a fost actualizat de mai mult de 80 de ani, dar bătrânii satului au început recent actualizarea înregistrărilor şi au găsit cel puţin 2.000 de descendenţi care trăiesc, repartizaţi în şapte generaţii, a declarat fotograful Zhang Liangzong pentru BBC. S-au găsit rădăcini ale familiei până în urmă cu 851 de ani.

Finalizarea arborelui genealogic al familiei a fost marcată prin organizarea acestei reuniuni masive, la care s-au adunat mai mult de 500 de persoane venite din Beijing, Shanghai, Xinjiang şi Taiwan.

Cu toate că fotografiile de familie mari sunt comune, mulţi chinezi au fost luaţi prin surprindere de aceste instantanee ale ”Ren-ilor”, care au fost prezentate pe larg în mass-media naţionale, inspirând titluri precum: „Aceşti membri ai familiei chiar se cunosc unul pe altul?”.

Au circulat, de asemenea, glume pe reţeaua de microblogging Weibo.

„Și dacă întâlnesc în grup pe cineva care le place? Se mai pot căsători?” a întrebat un utilizator.

Cea mai mare reuniune de familie înregistrată de Guinness World Records revine familiei Porteau-Boileve, care a adunat 4.514 persoane în august 2012, în Vendée, Franţa, scrie 7sur7. (Text: Agerpres, Foto: Zhang Liangzong)