Paul McCartney are o avere de un miliard de euro

Paul McCartney

Paul McCartney, fostul membru al formaţiei Beatles, este cel mai bogat muzician din Marea Britanie, deţinând, împreună cu soţia sa, Nancy Shevell, 730 de milioane de lire (aproximativ un miliard de euro), potrivit unui clasament referitor la personalităţi din lumea artei elaborat anual de „The Sunday Times”.

Veteranul artist, care continuă să compună şi să efectueze turnee la cei 72 de ani ai săi, este urmat în acest Top 40 de compozitorul şi producătorul de spectacole muzicale Andrew Lloyd-Webber, cu un patrimoniu de 650 de milioane de lire (910 de milioane de euro), şi de grupul irlandez U2, ai cărui membri au, în total, 431 de milioane de lire (603 milioane de euro).

Interpretul Elton John, ocupă locul al patrulea cu o avere de 270 de milioane de lire (378 de milioane de euro), în care nu sunt incluse conturile bancare la care nu au avut acces jurnaliştii care au efectuat clasamentul.

Solistul formaţiei Rolling Stones, Mick Jagger, se află pe poziţia a cincea, cu 225 de milioane de lire (315 milioane de euro), lista continuând cu Keith Richards, dansatorul irlandez Michael Flatley, un alt ex-beatle, Ringo Starr, Sting şi, pe locul zece, Roger Waters, de la Pink Floyd.

Lista celor mai bogaţi muzicieni cu vârste sub 30 de ani din Regatul Unit, care cuprinde 20 de nume, este condusă de Adele, care posedă 50 de milioane de lire (70 de milioane de euro), locul secund de pe „podium”  fiind ocupat de membrii formaţiei One Direction, care deţin fiecare câte 25 de milioane de lire (35 de milioane de euro). (Text: Agerpres, Foto: hollywoodreporter.com)