Parcul Gardens by the Bay din Singapore

Gardens-by-the-Bay-01

Parcul natural Gardens by the Bay din Singapore oferă în acest an vizitatorilor noi amenajări încântătoare, precum şi activităţi conexe destinate atât adulţilor cât şi copiilor.

Printre acestea, Flower Dome (Cupola florilor), Cloud Forest (Pădurea tropicală), World of plants (Lumea florilor) sau Sun Pavilion (Pavilionul Soarelui).

Gardens-by-the-Bay-02

Gardens by the Bay este un parc situat în centrul oraşului Singapore cu o suprafaţă de 101 hectare. Prin acest proiect, guvernul ş-a propus să transforme metropola într-un oraş-grădină, în scopul creşterii calităţii vieţii dar şi aspectului florei locale.

Conceptul general are la bază forma florii de orhidee, plante reprezentative pentru această regiune.

Gardens-by-the-Bay-03

Parcul este format din trei grădini, Bay South Garden, Bay East Garden şi Bay Central Garden, situate în vecinătatea mării. Grădinile surprind esenţa oraşului, primul Garden City tropical din lume cu un mediu perfect pentru a trăi şi a munci, ceea ce face din Singapore un oraş global lider al secolului al XXI-lea.

Gardens-by-the-Bay-04

Flower Dome invită vizitatorii într-o lume de primăvară perpetuă unde înfloresc plante unice. Spectaculoasă şi inovatoare, este vorba de cea mai mare seră de sticlă din lume, cum este consemnat în Guinness World Records 2015. Aici pot fi admirate flori şi plante din regiuni semi-aride şi din zona Mării Mediterane.
Gardens-by-the-Bay-06

Cloud Forest propune explorarea unei lumi misterioase învăluite în ceaţă. Pot fi admirate privelişti montane uluitoare înconjurate de vegetaţie diversă şi comori florale ascunse. Se pot afla multe lucruri despre plante rare şi mediul care a favorizat dispariţia lor rapidă.

Gardens-by-the-Bay-05

Total diferit de Flower Dome, Cloud Forest prezintă plante din zonele muntoase tropicale, până la 2.000 de metri deasupra nivelului mării. Acest spaţiu dispune de un munte de 35 metri înălţime acoperit cu vegetaţie luxuriantă, găzduind şi cea mai înaltă cascadă de interior din lume.

Gardens-by-the-Bay-07

Gardens-by-the-Bay-08

Vizitatorii pot ajunge cu liftul în vârful muntelui pentru a descoperi biodiversitatea unică şi geologia pădurilor tropicale şi a face o plimbare de-a lungul unei pasarele, în nori, pentru o vedere de sus a coronamentului şi părţii de jos a muntelui.

Gardens-by-the-Bay-09

Gardens-by-the-Bay-10

World of plants prezintă un spaţiu botanic fascinant şi întotdeauna plin de surprize. Fiecare colţ al acestei lumi are de oferit ceva nou. O aventură în acest tărâm de verdeaţă luxuriantă oferă celor pasionaţi posibilitatea de a vedea şi afla totul despre multitudinea de plante tropicale spectaculoase – cum îşi dispersează seminţele, cum se adaptează plantele la medii adverse, cum pot fi identificate diferite specii de arbori. Aici pot fi văzute şi unele dintre cele mai primitive plante din lume.

Gardens-by-the-Bay-11

O plimbare prin Pavilionul Soarelui oferă ocazia de a admira peisaje deşertice uimitoare. Cu peste 1000 de plante de deşert care cuprind aproximativ 100 de specii şi varietăţi diferite, Pavilionul Soarelui este un loc absolut extraordinar.

Gardens-by-the-Bay-12

De asemenea, organizatorii recomandă să nu fie rataţi cactuşii mexicani în formă de coloane, plante spectaculoase capabile să supravieţuiască timp de mai multe luni fără ploaie şi care se pot lungi sau scurta, în funcţie de nevoia lor de apă. (Text: Agerpres, Foto: gardensbythebay.com.sg, Video: youtube.com)