Păpuşă care ajută copiii să doarmă

papusa-Lulla

Secretul păpuşii magice create de psihologul islandez Eyrun Eggertsdottir este că, atunci când copilul o apasă pe piept, ea emite bătăile unei inimi umane şi sunetul unei respiraţii liniştite.

Păpuşa „ajută copiii să doarmă mai mult, să se simtă mai bine şi le oferă un sentiment de siguranţă”, afirmă psihologul, citat marţi de 7sur7.be.

Păpuşa botezată Lulla imită bătăile inimii şi respiraţia liniştită a unei mame care se odihneşte. Copilul o strânge în braţe şi adoarme în sunetele care îi amintesc de blândeţea vieţii sale intrauterine.

Lulla are trăsături umane şi ochii închişi pentru a îndemna la somn, iar materialul din care este confecţionată păstrează perfect mirosurile mamei şi tatălui, după ce părinţii sunt invitaţi să petreacă puţin timp cu ea înainte să ajungă la copil. Acestuia îi va plăcea să simtă mirosul lor familiar.

Părinţii sunt foarte mulţumiţi.

„Copiilor mei le-a fost mereu greu să adoarmă fără mine. Lulla îi ajută să adoarmă şi să doarmă, ceea ce îi dă mamei lor obosite un răgaz la care visează de multă vreme„, spune o mamă.

Afirmaţiile altei mame stârnesc zâmbete.

„Mulţumesc pentru formidabila dvs. invenţie. Nu numai că fiul meu o adoră, dar, când funcţionează Lulla, soţul meu nu mai sforăie. Am încercat acest lucru de mai multe ori şi, când se opreşte, începe să sforăie din nou. Este o minune! Toţi dormim mai bine, aşa că +mulţumesc+”, arată ea.

Păpuşa este în prezent victima propriului său succes, fiind greu de găsit. Primele 5.000 de exemplare s-au epuizat într-un timp record şi mulţi părinţi aşteaptă comercializarea celei de-a doua serii. Lulla se vinde cu circa 100 de dolari şi se găseşte şi pe eBay, unde preţul ei este de trei ori mai mare, încheie 7sur7.be. (Text: Agerpres, Foto: indiegogo.com, Video: Vimeo)