Papa Francisc recomandă punerea în valoare a femeilor

Papa-Francisc-02

Papa Francisc a recomandat marţi, 3 mai, într-un mesaj video lunar, respectarea femeilor în toată lumea şi punerea în valoare a „rolului lor social esenţial”, transmite AFP.

„Contribuţia femeilor în toate domeniile ale activităţii umane este inegalabilă, începând cu familia. Dar oare este suficient să o recunoaştem?”, se întreabă papa în spaniolă, în mesajul său video din luna mai.

„Trebuie să condamnăm violenţa sexuală la care sunt supuse femeile şi să eliminăm obstacolele care împiedică deplina lor integrare în viaţa socială, politică şi economică”, insistă suveranul pontif în mesajul presărat cu imagini de femei cu feţe grave.

„Este o rugăminte: ca în toate ţările lumii femeile să fie onorate şi respectate şi ca rolul lor social esenţial să fie pus în valoare”, a adăugat Papa Francisc.

În aceeaşi ordine de idei, monseniorul Pietro Parolin, numărul doi la Vatican, a prezentat  noua ediţie a suplimentului lunar al publicaţiei Osservatore Romano, despre femeile din Biserică.

„Dacă nu am asculta cu atenţie vocea femeilor în marile momente de decizie din viaţa Bisericii, am pierde contribuţii decisive şi indispensabile, aş zice, la elaborarea unor noi proiecte şi perspective”, a explicat el.

Suplimentul lunar este condus de istoricul Lucetta Scaraffia, care s-a remarcat în timpul sinodului din octombrie asupra familiei prin luări de poziţie severe în privinţa absenţei aproape totale a femeilor de la dezbateri, aminteşte AFP. (Text: Agerpres, Foto: nbcnews.com, Video: youtube.com)