Palmaresul, marca şi trofeele clubului Oţelul Galaţi, vândute la licitaţie pentru 10.000 de euro

Palmaresul, marca şi 80 de trofee câştigate de echipele de seniori şi juniori ale clubului Oţelul Galaţi, acum în faliment, au fost vândute pentru suma de 10.000 de euro în cadrul unei licitaţii care a avut loc, joi, 23 februarie, la sediul Casei Artmark din Capitală.

Marca „FC Oţelul Galaţi, 1964”, marca aniversară de 50 de ani („marca cu lei”) şi palmaresul FC Oţelul Galaţi (80 de trofee ale echipelor de seniori şi juniori, între care Supercupa României 2011 şi Cupa Campion Naţional Liga I 2010-2011) au avut ca preţ de pornire suma de 9.000 de euro. Acest lot a fost adjudecat online, la a doua strigare, cu suma de 10.000 de euro de către o persoană care a dorit să rămână anonimă.

Al doilea obiect ca valoare adjudecat joi seara, 23 februarie, a fost un tricou purtat de jucătorul Patrice Evra în meciul dintre Oţelul Galaţi şi Manchester United din Champions League, inscripţionat cu numărul 3 şi cu numele fotbalistului, acesta vânzându-se cu 200 de euro.

De asemenea, o medalie de campion naţional al Ligii I, ediţia 2010-2011, a fost vândută cu 130 de euro, un tricou de colecţie cu autografele jucătorilor gălăţeni din 2011 a fost vândut cu 80 de euro, iar un tricou de campion, semnat de antrenorul Dorinel Munteanu şi de jucătorii echipei campioane cu 75 de euro.

La licitaţie a participat şi Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, care a cumpărat un fanion şi un tricou.

Printre obiectele scoase la licitaţie s-au mai aflat tricouri purtate de jucători (Daniel Popescu, Liviu Băjenaru, Sergiu Costin sau Cornel Râpă) în meciurile din Champions League, echipamente sportive formate din şort şi tricou de joc, purtate în Liga I 2010 de Gabriel Giurgiu, Cornel Râpă, Cristian Sîrghi, Skubic, Gabriel Paraschiv, Silviu Ilie, Adrian Sălăgean şi Cătălin Iorga, istoria FC Oţelul Galaţi în imagini, colecţia oficială de fotografii şi afişe a clubului (106 piese), caricaturile a zece personalităţi sportive, fulare, fanioane de colecţie etc.

Doar aproximativ jumătate din cele peste 80 de piese scoase la licitaţie au fost adjudecate joi seara. Licitaţia a fost organizată în urma unei decizii a Adunării Creditorilor clubului Oţelul şi face parte din procedura de dizolvare a grupării gălăţene.

FC Oţelul Galaţi, campioană a României la fotbal în sezonul 2010-2011, a intrat în faliment la 1 aprilie 2016, Tribunalul Bucureşti ridicând la acea dată dreptul de administrare a clubului şi dispunând dizolvarea societăţii aflate în insolvenţă din 10 iulie 2013.

Înfiinţată în 1964, gruparea Oţelul Galaţi a câştigat singurul său titlu de campioană în ediţia 2010-2011 a Ligii I, în palmares mai având şi Supercupa României în 2011. Problemele financiare ale clubului au început în septembrie 2012 după preluarea acestuia de la combinatul ArcelorMittal de către omul de afaceri Dan Adamescu prin compania sa, TNG — Grupul Nova. (Text si foto: Agerpres)