OSCAR 2017 – Covorul roşu, un podium al eleganţei şi al strălucirii

Nu există ceremonie Oscar fără covor roşu şi nici covor roşu fără eleganţa vedetelor. Cei nominalizaţi la cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar au fost conştienţi că acest covor, care se transformă pentru o seară într-un adevărat podium al modei de lux, nu acceptă ţinute mediocre sau lipsite de strălucire, relatează luni agenţia EFE.

Lucru bine ştiut de Emma Stone, care a venit îmbrăcată într-o rochie aurie creaţie Givenchy care a atras toate privirile. Impecabilă şi delicată, cea care a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă pentru ‘La, La, Land’ a surprins cu rochia sa aurie cu bretele, brodată în partea de sus cu strasuri şi o cascadă de franjuri în partea de jos, care îi scotea în evidenţă figura zveltă.

O altă actriţă admirată a fost Isabelle Huppert nominalizată pentru filmul ‘Elle’, care a venit într-o rochie argintie, de la casa Armani, ornată discret cu strasuri, fără decolteu şi cu mâneci lungi.

Una dintre primele care au păşit pe covorul roşu a fost Ruth Negga, nominalizată la cea mai bună actriţă pentru ‘Loving’ care a venit într-o rochie spectaculoasă cu trenă, mâneci lungi şi guler de dantelă, un model cu reminiscenţe imperiale semnat de Valentino, pe care a asortat-o cu diademă şi mănuşi.

Roşul intens a fost preferat de Viola Davis nominalizată la premiul pentru cea mai bună actriţă pentru ‘Fences’, care a ales un model simplu din satin de la Armani, care îi scotea în evidenţă umerii şi îi modela discret formele.

Covorul roşu al Oscarurilor este un podium internaţional şi un prilej extraordinar pentru designeri şi casele de lux să prezinte cele mai noi tendinţe care anul acesta au mers spre tonurile aurii.

Aurie asemeni unei statuete s-a prezentat şi Jessica Biel cu o rochie semnată Kaufman Franco la care a asortat un colier cu diamante de la Tiffany, un accesoriu care a inclus-o printre vedetele cele mai elegante ale serii.

Felicity Jones a venit într-o rochie midi tip balerină, creaţie Dior, la care a asortat o pereche de sandale aurii.

O combinaţie de negru cu auriu a preferat şi Michelle Williams, care a venit într-o rochie elegantă cu bretele.

Charlize Theron a optat însă pentru argintiul închis şi o rochie plisată cu decolteu adânc în V de la Dior, un model care nu a favorizat-o prea mult.

În schimb Nicole Kidman a ales o rochie aurie nude de la Armani, care îi scotea în evidenţă silueta zveltă.

Nu a lipsit nici negrul preferat de Vikander pentru o rochie din dantelă cu mâneci bufante stil spaniol de la Louise Vuitton sau de Brie Larson pentru rochia de catifea cu trenă de la Oscar de la Renta.

Și nici albul ales de Karlie Kloss, cumnata lui Ivanka Trump, care a venit într-o rochie Stella McCartney pusă în evidenţă cu un fabulos colier din platină şi diamante.

Hailee Steinfeld a optat pentru un voal alb cu transparenţe, ornat cu o cascadă de flori în partea din spate.

Poate cea mai aşteptată apariţie a serii a fost cea a lui Meryl Streep, care după replicile dure schimbate cu firma Chanel, a venit îmbrăcată într-o rochie-pantalon bleumarin brodată cu strasuri şi cu guler barcă, fără să dezvăluie numele creatorului sau casei de modă.

Negrul a fost ales şi de Kirsten Dunst, pentru o rochie amplă din tafta mai scurtă în faţă.

Printre vedetele care nu fost deloc inspirate în alegerea ţinutei lor s-au remarcat Scarlett Johansson, într-o rochie florală cu decolteu lateral semnată de Janelle Monae, Dakota Kohnson, cu un model ‘vintage’ de la Gucci, sau Halle Berry, îmbrăcată într-o rochie Versace aurie cu negru şi coafură afro, care nu a avantajat-o deloc, încheie EFE. (Text: Agerpres, Foto: oscar.go.com, Reuters)