OSCAR 2015: Ţinute sobre, elegante sau scânteietoare pe covorul roşu

oscar1

Pe covorul roşu al galei Oscarurilor de anul acesta au defilat ţinute uni albe, negre sau roşii, dar şi extravagante, brodate cu perle, paiete sau pietre scânteietoare.

Cate Blanchett

Între ţinutele sobre ale serii s-a remarcat rochia neagră simplă din catifea a lui Cate Blanchett, creaţie a lui John Galliano pentru noua sa casă de modă Martin Margiela, purtată cu un colier din turcoaze, dovedind că sobrietatea este cea mai bună alegere.

Julianne Moore

Dintre actriţele nominalizate la rolul principal s-au remarcat Marion Cotillard, cu o rochie albă din brocart marca Dior, sau Julianne Moore, care a purtat o rochie diafană Chanel Couture ornată cu pietre. Rosamund Pike a optat pentru o rochie roşie paietată Givenchy, în timp ce Felicity Jones a ales un model McQueen presărat cu perle.

Rosamund Pike

Tot o ţinută albă şi strălucitoare a ales şi Lupita Nyong’o, îmbrăcată într-o creaţie Calvin Klein brodată cu 6.000 de perle, care a atras toate flash-urile.

Lupita Nyong'o

Nu au lipsit nici ţinutele excentrice cum este cazul lui Lady Gaga, care nu a surprins prin rochia sa albă şi bogată creaţie Azzedine Alaia, cât prin mănuşile roşii ce păreau mai potrivite sarcinilor de menaj decât covorului roşu.

Dakota Johnson

La această ediţie au existat multe scene de familie: Patricia Arquette, într-un model sobru alb şi negru, creaţie a prietenei sale Rosetta Getty, a venit însoţită de mama şi de sora ei; Dakota Johnson – într-un model roşu Saint Laurent, cu o amplă despicătură laterală – a venit cu mama sa, Melanie Griffith; actorii Chris Pratt şi Anna Faris nu au vrut să rămână la petrecere pentru a se întoarce acasă la copilul lor, în timp ce Emma Stone a venit însoţită tot de mama ei.

Jennifer López

Între creaţiile tip „deja vu” s-a încadrat Jennifer López care şi-a afişat tradiţionalul stil „lady”, cu o rochie de seară presărată cu pietre în ton „nude”, sau Gwyneth Paltrow cu o rochie mulată în nuanţe roz bebé de la Ralph & Russo.

Jared Leto

O notă aparte a fost moda masculină, dovedind că bărbaţii capătă tot mai multă experienţă şi încep să se abată de la tradiţionalul smoching negru cu papion. S-a făcut remarcat Jared Leto cu părul său lung şi smochingul în tonuri deschise de culoarea lavandei, cântăreţul Will.i.am de la trupa The Black Eyed Peas, în cămaşă albă cu dungi negre şi pantaloni cu vipuşcă, sau David Oyelowo, protagonistul filmului „Selma”, în smoching roşu închis de la Dolce&Gabbana.

Benedict Cumberbatch

La fel de remarcaţi au fost şi prezentatorul galei Neil Patrick Harris, care a apărut pe covorul roşu într-un smoching gri perlă (Brunello Cucinelli), sau actorii Adrien Brody şi Benedict Cumberbatch, care au ales o combinaţie riscantă, sacou alb şi pantalon negru, în stil chelner al secolului trecut. (Text: Agerpres, Foto: REUTERS)