Orădeanca Anca şi soţul ei, Lucca Lucian, campioni europeni în magie

Orădeanca Anca Lucian şi soţul ei, Lucca Lucian au câştigat titlul de campioni europeni în Magie Mentală, la Campionatul european de magie ce a avut loc weekend-ul trecut la Blackpool în Marea Britanie, a anunţat miercuri, 21 februarie, într-un comunicat, Ioan Lucian, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), care este tatăl tinerei.

Potrivit sursei citate, Campionatul European de magie se ţine o dată la trei ani, iar în ediţiile precedente, precizează sursa, nu s-a acordat premiul întâi. Celelalte categorii premiate la campionatele de magie sunt General Magic, Stage Illusions, Manipulation, Comedy Magic, Card Magic, Parlour Magic şi Micro Magic.

Anca şi Lucca sunt şi vice-campioni mondiali în magie mentală, în urma rezultatului obţinut la Rimini, Italia în 2015. Cu titlul de campioni europeni de acum sunt automat calificaţi la campionatul mondial de anul viitor, care va avea loc în Corea de Sud, organizat tot o dată la trei ani.

Cu numărul lor de magie ‘The Mind-Reading Revolution’, Anca şi Lucca au obţinut o medie de 80 de puncte din partea celor cinci membri ai juriului internaţional, ceea ce le-a garantat premiul întâi. Ei au prezentat numărul în faţa a peste 3000 de magicieni din întreaga lume la Opera House în Blackpool.

Juriul a apreciat atât metoda inovativă folosită de cei doi, cât şi prezentarea artistică, bazată pe conflictul matrimonial dintre doi magicieni care vor să-şi dovedească unul altuia abilităţile de magie.

„Suntem mândri de faptul că magicienii prezenţi la campionat au încercat fără succes să ghicească detaliile trucului nostru. Pentru a elimina orice dubiu asupra autenticităţii numărului nostru, am anunţat în mod oficial că nu folosim asistenţi secreţi, aranjamente cu publicul sau orice aparatură electronică ascunsă. Dacă am încălca această promisiune, am fi obligaţi să plătim 1 000 000 de dolari oricărei persoane care dovedeşte acest lucru. Această promisiune este semnată printr-un act oficial notarial. Astfel numărul nostru de magie a ajuns să fie supranumit ‘The 1 000 000 dollar act”, a declarat Anca Lucian, potrivit sursei citate.

Întrebaţi dacă vor divulga secretul iluziei lor, Anca a spus zâmbind ‘doar dacă chiar vreţi să ştiţi şi aveţi 1 000 000 de dolari puşi deoparte, am putea discuta’.

Anca Floria Lucian s-a născut pe 10 decembrie 1984 la Cluj-Napoca, dar a crescut la Oradea. La vârstă de 18 ani a plecat cu o bursă de studii la Viena, unde în mai 2011 l-a cunoscut pe Lucca, cel care i-a devenit soţ şi partener de scenă. Lucca este iluzionist profesionist, practicând magia de peste 20 de ani. Anca a renunţat în 2016 la o carieră corporatistă de 10 ani şi a devenit la rândul ei iluzionist profesionist. Cei doi au susţinut spectacole şi în ţară, la Oradea, Cluj şi Bucureşti.

‘Nimic nu se compară cu şansa de a urca pe scenă în faţa publicului de acasă, iar de câte ori sunt în străinătate menţionez cu mândrie că talentul meu îşi are originea în România‘, mai spune Anca Lucian. (Text: Agerpres, Foto: Anca Lucian)