Oamenii cu cele mai multe degete

politactilieÎn prezent, există două persoane ce deţin recordul de a avea cele mai multe degete. Ambele sunt născute în India şi fiecare dintre ele are, în total, nu mai puţin de 25 de degete. Recordul de cele mai multe degete deţinut de o persoană în viaţă este „împărţit” de două femei.

Prima se numeşte Pranamya Menaria şi s-a născut la 10 august 2005. A doua deţinătoare a aceluiaşi record se numeşte Devendra Harne, născută la 9 ianuarie 1995.

Fiecare din ele are un număr de 25 de degete, 12 la mâini şi 13 la picioare. Această anomalie poartă, în medicină, numele de „politactilie” sau „multidigitatism”, fiind o boală genetică. Recordul celor două femei din India a fost inclus în Guinness Book la 19 octombrie 2005.

Totuşi, recordul absolut îi aparţine lui Akshat Saxena, născut în 2010 tot în India. La naştere, băieţelul avea numărul record de 34 de degete. Mai exact, acesta avea şapte degete la fiecare mână şi 10 degete la fiecare picior. Între timp însă, a fost operat şi are, în prezent, „doar” 20 de degete. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/polydactylygroup)