O tânără de culoare a fost aleasă Miss SUA

Deshauna-Barber

Afroamericana Deshauna Barber, reprezentata capitalei Washington, a fost aleasă duminică Miss USA 2016, într-o gală desfăşurată duminică, 5 iunie,  la teatrul T-Mobile Arena din Las Vegas (Nevada), relatează EFE.

Este prima oară după 14 ani când coroana frumuseţii este câştigată de o reprezentantă a capitalei Washington, cunoscută drept „oraşul de ciocolată” pentru puternica sa prezenţa afroamericană.

Barber, 26 de ani, a intrat în armată când avea 17 ani, urmând exemplul fraţilor şi tatălui său care a fost trimis în Irak după atacurile din 11 septembrie 2001.

Cu coroana ei de Miss SUA, Barber va reprezenta ţara sa la concursul Miss Univers 2016, care trebuie să-i găsească o succesoare filipinezei Pia Alonzo Wurtzbach.

Gala Miss Univers de anul trecut a suscitat o amplă polemică după ce prezentatorul american Steve Harvey a anunţat numele greşit al învingătoarei, acordându-i titlul lui Miss Colombia, Ariadna Gutiérrez, când de fapt câştigătoarea era reprezentanta filipineză.

Gutiérrez a fost cea care a primit coroana, dar după rectificarea greşelii, câteva minute mai târziu, ea a fost nevoită să o predea lui Wurtzbach, într-o imagine care a făcut înconjurul lumii şi a devenit virală pe reţelele de socializare. (Text: Agerpres, Foto: FOX/ usmagazine.com)