O nouă acuzaţie de înşelăciune pentru compania care fabrică Nurofen

nurofen

Compania farmaceutică Reckitt Benckiser, care fabrică medicamentul Nurofen, a fost acuzată în Noua Zeelandă de înşelăciune faţă de consumatori, întrucât promovează o „gamă specifică de calmante” pentru atenuarea durerilor, deşi ingredientul activ rămâne mereu acelaşi, relatează surse oficiale preluate de EFE.

Comisia de Comerţ din Noua Zeelandă a informat că a depus zece capete de acuzare împotriva filialei din această ţară a companiei, dintre care opt vizează promovarea a patru tipuri de calmante sub diferite ambalaje, dând „impresia generalizată că alină o durere specifică”.

Produsele Nurofen în chestiune sunt comercializate în moduri de prezentare diferite, ca analgezice specifice împotriva migrenelor, durerilor de spate, durerilor menstruale şi de cap provocate de stres, conţinând însă aceleaşi ingrediente.

Comisia a argumentat că este vorba de o înşelăciune având în vedere că medicamentele prezentate ca produse diferite şi având fiecare efect împotriva unei dureri specifice aveau acelaşi conţinut şi erau la fel de eficiente pentru tratarea oricărui tip de durere specifică, se arată într-un comunicat.

Reckitt Benckiser a informat că va pleda vinovată de aceste acuzaţii în timpul procesului, a precizat sursa.

În aprilie, compania farmaceutică a fost condamnată de un tribunal federal din Australia să plătească 1,3 milioane de dolari (1,1 milioane de euro) din aceleaşi motive pentru care este acuzată acum în Noua Zeelandă. (Text: Agerpres, Foto: mirror.co.uk)