O invenţie pe zi: MAŞINA DE SPĂLAT RUFE

masina-rufe

Maşina de spălat rufe a apărut în Franţa, în jurul anului 1830. Era fabricată dintr-o cutie de lemn care se umplea cu apă caldă şi cu bucăţi de săpun.

Primele maşini de spălat mecanice erau prevăzute cu vane grele care roteau rufele. Acelaşi principiu de rotire a obiectelor vestimentare în interior, cu ajutorul unui cilindru, s-a păstrat până astăzi şi la maşinile moderne.

În zilele noastre, noile modele de maşini diferă cu mult de cele vechi, beneficiind de o serie de îmbunătăţiri cum ar fi caracteristica de terminare a spălării care te ajută să alegi când să se încheie procesul de spălare sau echiparea lor cu ecran cu comenzi pentru selectarea programelor.

De asemenea, sunt prevăzute chiar şi cu un senzor de încărcare care cântăreşte rufele din maşină şi ajută la determinarea cantităţii necesare de detergent şi în acelaşi timp optimizează nivelul de apă. Totodată, detectează cantitatea de spumă produsă în timpul spălării, în caz de prea multă spumă adăugând un program de clătire suplimentară.

Unele maşini de spălat sunt prevăzute cu program de stoarcere a rufelor, sau chiar de uscare.

Cele mai multe au program de selectare a cantităţii de detergent, de balsam de rufe sau de înălbitor. (Text: Agerpres, Foto: arctic.ro)