O invenţie pe zi: MASA DE CĂLCAT

masa-calcat

Dacă mânecile noastre sunt acum netede şi bine călcate trebuie să-i mulţumim inventatoarei americane de culoare Sarah Boone, din New Haven, Connecticut, care la 26 aprilie 1892 a primit patentul pentru o masă de călcat îmbunătăţită.

Prin forma sa specială foarte îngustă şi curbată, dispozitivul lui Sarah Boone era destinat unei călcări eficiente a mânecilor. Gospodinele puteau renunţa acum la improvizaţiile nesatisfăcătoare folosite ca suport pentru călcat şi beneficia de avantajele unui dispozitiv modern care permitea netezirea mânecilor pe ambele feţe. Tot ce avea de făcut utilizatorul era să introducă mâneca bluzei sau a rochiei pe braţul dispozitivului şi apoi să o calce.

Acest strămoş al mesei de călcat era confecţionat din lemn, prevăzut cu picioare pliante şi învelit într-o căptuşeală. Deşi nu mai există exemplare din invenţia lui Sarah Boone, ideea inovatoare poate fi identificată la mesele de călcat profesionale de astăzi care au ataşat un dispozitiv special pentru mâneci. (Text: Agerpres, Foto: vendaria.ro)