O invenţie pe zi: Batonul MARS şi bomboanele M&M

 baton-Mars

Povestea Mars a început în 1911 când Frank Mars şi soţia sa, Ethel, au început să producă, în propria bucătărie din Tacoma Washington, şi apoi să vândă o varietate de dulciuri cu unt şi cremă. Î

n 1920, lui Frank i-a venit ideea producerii unei gustări de ciocolată care să poată fi savurată oriunde. Proiectul s-a materializat în deliciosul baton de ciocolată cunoscut în Europa sub denumirea batonul Mars.

Forrest Edward Mars, fiul producătorului american de dulciuri Frank Mars, a părăsit Statele Unite şi s-a stabilit în Marea Britanie unde înfiinţează o companie producătoare de alimente destinate animalelor de casă. Forrest introduce de asemenea pe piaţă bomboanele de ciocolată M&M şi orezul Uncle Ben’s. Învelite cu un strat protector de zahăr care împiedica topirea ciocolatei, M&M au devenit faimoase în toată lume sub sloganul „Ciocolata care se topeşte în gură, nu în mână”.

Au început să fie comercializate în 1941 devenind rapid desertul preferat al soldaţilor americani în cel de-al doilea război mondial. Roşii, verzi, galbene, albastre sau portocalii, zâmbitoarele bomboane au călătorit în spaţiu, în 1982, şi au fost desemnate gustarea oficială a Jocurilor Olimpice de la Los Angeles, în 1984.

Când, în 1964, firma lui Forrest fuzionează cu cea a tatălui, se naşte M&M/Mars una dintre cele mai mari companii producătoare de dulciuri din lume. În prezent cu o cifră de afaceri de 14 miliarde de dolari, compania deţine mărcile de succes M&Ms, Snickers, 3 Musketeers, Twix, Skittles, Whiskas, Sheba, Pedigree, Uncle Ben’s.(Text: Agerpres, Foto: commons.wikimedia.org, wikipedia.org)