O fată de 12 ani a alergat 7 maratoane pe 5 continente

Blanca Ramirez -01

Americanca de origine mexicană Blanca Ramirez a devenit, la doar 12 ani, cea mai tânără sportivă din lume care a alergat şapte maratoane pe cele cinci continente, după ultimele două curse disputate, la Paris şi Antarctica, la o diferenţă de doar nouă zile.

Micuţa atletă californiană a terminat cea mai dură competiţie din lume, parcurgând clasica distanţă de 42,195 km la temperaturi scăzute pe o plajă de pe o insulă pustie din Antarctica.

„A fost un final foarte dur, nu doar pentru maraton, ci pentru că a alergat în frig, pe multe pietre, pe mult noroi, pe porţiuni în care ningea”, a afirmat Dimas Ramirez, tatăl minorei. Rezistenţa fizică a micuţei atlete a fost pusă serios la încercare mai ales că a fost nevoită să concureze la două competiţii în numai nouă zile, timpul de recuperare fiind foarte scurt.

Blanca Ramirez a alergat în maratonul de la Torcy (Paris) pe 10 februarie, după care a revenit la Los Angeles o zi mai târziu, unde a stat doar patru ore înainte de a se îmbarca în direcţia Punta Arenas (Chile).

Blanca Ramirez -02

Periplul fetei a început în martie anul trecut când a participat la maratonul de la Los Angeles, unde a scos un timp de 6h şi 59 min. De la acel moment, Blanca şi-a promis ca înainte să împlinească 13 ani, pe data de 29 iulie, să demonstreze că atunci când ai voinţă poţi face lucruri care par imposibile.

După Los Angeles, Blanca a concurat în Rwanda, China, Paraguay, Noua Zeelandă, Franţa şi, în final, în Antarctica pe data de 19 februarie. Prin această performanţă, Blanca Ramirez a doborât recordul mondial deţinut de americanca Winter Vinecki, care a concurat la şase maratoane la vârsta de 14 ani. (Text: Agerpres, Foto: media4.s-nbcnews.com, womenyoushouldknow.net)