O familie de elefanţi, salvată cu elicoptere şi excavatoare dintr-un rezervor de apă

salvare-elefanti

Trei elefanţi asiatici sălbatici, rămaşi captivi într-un rezervor de apă din sud-vestul Chinei timp de cel puţin două zile, au fost eliberaţi, marţi, 11 octombrie, după o acţiune de amploare în care au fost folosite elicoptere şi excavatoare, informează AFP.

Elefanţii, doi adulţi şi un pui, au fost găsiţi după un apel primit la departamentul forestier al prefecturii autonome Xishuangbanna Dai din provincia chineză Yunnan.

Se presupune că puiul ar fi căzut iniţial în rezervorul de cinci metri adâncime, iar adulţii au ajuns şi ei în apă încercând să-l salveze, potrivit GB Times.

Odată ajunse la faţa locului, echipele de salvare au raportat că peste zece elefanţi înconjuraseră rezervorul şi încercau fără succes să se folosească de trompe pentru a-şi trage afară confraţii.

Elefanţii agitaţi au fost speriaţi cu elicopterele şi pocnitori în timp ce salvatorii au reuşit să evacueze apa astfel încât animalele să nu se înece.

Xiong Chaoyong, şeful Centrului de înmulţire şi salvare a elefanţilor din Yunnan, a declarat că a aruncat banane în rezervor pentru ca animalele să rămână calme, însă cea mai mare îngrijorare era că puiul nu va supravieţui din cauza epuizării.

Operaţiunea de salvare a fost îngreunată de condiţiile meteorologice, însă salvatorii au reuşit în final să excaveze un şanţ prin care au putut ieşi cei doi adulţi şi puiul.

În China trăiesc circa 300 de elefanţi asiatici, majoritatea în provincia Yunnan.  (Text: Agerpres, Foto: captura video , Video: youtube.com)