O bunicuţă de 94 de ani îşi apără vecinii cu tehnici de kung-fu

Deşi are 94 de ani, nimeni nu îndrăzneşte să se pună cu Zhang Hexian, o bunicuţă din China care a devenit senzaţia reţelelor de socializare datorită agilităţii şi tehnicilor sale precise de kung-fu, relatează EFE.

Imaginile video şi pozele cu această nonagenară care, potrivit presei locale, îşi protejează vecinii şi ia parte la confruntări, au devenit virale în ultimele zile, astfel încât bătrâna şi-a făcut mulţi admiratori.

Agenţia Xinhua a publicat un interviu cu fiul acestei femei care locuieşte în municipalitatea Ninghai, din provincia Zhejiang, care a povestit că mama lui practică de la vârsta de 4 ani artele marţiale, pe care le-a învăţat de la tatăl ei.

În fiecare zi, a spus el, se trezeşte la 5 dimineaţa, face exerciţii de kung-fu şi mănâncă tăiţei la micul dejun sau supă de orez. De când a murit soţul ei în urmă cu câţiva ani îşi cultivă propriile legume, taie lemne şi găteşte.

„Mama mea nu a fost niciodată la spital şi se recuperează după un guturai ocazional dormind puţin”, a mai spus fiul ei, care a dat asigurări că bătrâna nu ia niciun fel de vitamine sau suplimente alimentare.

Ca anecdotă, Feng a povestit cum mama lui a fost atacată de trei hoţi pe munte şi cum, după ce a doborât doi dintre ei, al treilea a fugit mâncând pământul.(Text: Agerpres, Foto: captura video, Video: youtube.com)