O bombă falsă, destinată testării câinilor poliţişti, a dus la evacuarea stadionului Old Trafford

Old Trafford

„Un fiasco”, afirma luni, 16 mai, primarul oraşului Manchester, la o zi după evacuarea stadionului Old Trafford şi amânarea meciului dintre echipele Manchester United şi Bournemouth ca urmare a descoperirii unei false bombe uitată în toaletele arenei, destinată de fapt testării câinilor poliţişti, informează AFP.

„Este scandalos… Acest fiasco a cauzat probleme enorme pentru suporteri, care au venit de departe, şi a mobilizat un mare număr de poliţişti şi specialişti în obiecte explozive ai armatei, punând în pericol numeroase vieţi într-un mod inutil, întrucât evacuarea a zeci de mii de persoane prezente pe stadioane nu este niciodată lipsită de risc”, a acuzat, luni, primarul din Manchester, Tony Lloyd, într-un comunicat dat publicităţii, solicitând o anchetă despre incident.

„Este absolut inacceptabil ca acest lucru să aibă loc şi trebuie să ştim cum s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat şi cine va fi responsabil”, a insistat alesul, de altfel, un reprezentant în cadrul comisiei de securitate şi criminalitate din regiune.

Meciul dintre Manchester United şi Bournemouth, care trebuia să aibă loc duminică în ultima etapă a campionatului de fotbal al Angliei, a fost reprogramat pentru marţi 17 mai, din cauza descoperirii unui colet suspect pe stadionul ”Old Trafford”, a anunţat Premier League.

”Putem confirma că meciul anulat (duminică) dintre Manchester United şi Bournemouth se va juca marţi 17 mai, de la ora 20,00 (22,00, ora României)”, a precizat Premier League, duminică seara, într-un comunicat.

Anunţul a survenit la câteva ore după ce o unitate de specialişti în deminare din cadrul armatei britanice a procedat la „explozia controlată” a pachetului, care era „foarte asemănător cu un dispozitiv exploziv”, însă „nu putea funcţiona”, a precizat poliţia britanică duminică seară.

Potrivit autorităţilor, pachetul „a fost uitat de o firmă privată la finalul unui exerciţiu de securitate” care a avut loc în urmă cu cinci zile în incinta stadionului, evacuat cu 20 de minute de primul fluier.

Pentru Manchester United va fi o săptămână plină, având în vedere că sâmbătă trebuie să dispute finala Cupei Angliei, cu Crystal Palace, pe Wembley. (Text: Agerpres, Foto: stadiumguide.com)