Noua uniformă combat a Armatei Române

uniforma-combat-04

Noile uniforme combat ale Armatei Române, ce vor echipa militarii începând cu anul 2017, au fost prezentate, marţi, 25 octombrie, la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.
uniforma-combat-06

„Am văzut această lansare a unei uniforme impresionante ca un element de modernitate. A fost o concepţie interesantă, în sensul în care a fost dată în consultare militarilor din toate categoriile de forţe care au probat mai multe luni un număr de asemenea uniforme, au dat feedback şi a rezultat o optimizare continuă a uniformei. Este specifică în sensul că este utilizabilă în toate teatrele de operaţii în care acţionează Armata Română; este utilizabilă deopotrivă în toată gama de misiuni de pe teritoriul naţional”, a declarat marţi Mihnea Motoc.

uniforma-combat-01

El a precizat că exemplarele lansate pentru testare au fost realizate cu forţe proprii, în cadrul Armatei, ceea ce a presupus zero presiune bugetară.

„Vom lansa în etapa următoare o procedură de achiziţie, după care uniformele vor intra propriu-zis în serviciu la începutul anului viitor”, a mai spus Motoc.

uniforma-combat-03

Șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, a explicat că noua uniformă este rezultatul experienţelor de pe parcursul celor aproximativ 14 ani de misiuni internaţionale.

uniforma-combat-02

Folosesc acest prilej pentru a ura tuturor militarilor Armatei Române şi familiilor acestora ‘La mulţi ani’ (…) Este momentul în care venim după o serie întreagă de experienţe pe parcursul celor aproximativ 14 de misiuni în teatrele de operaţii în care punem laolaltă toate lecţiile învăţate, toate propunerile din partea militarilor şi, prin compartimentul de specialitate, (…) am reuşit să ieşim cu această nouă ţinută”, a spus Nicolae Ciucă.

uniforma-combat-05

El a adăugat că toate modificările aduse ţinutei au fost făcute în urma feedback-ului din partea militarilor care au purtat-o.

„Noi suntem foarte mulţumiţi, va fi o schimbare clară de echipament, (…) prin această nouă ţinută vom avea încă un motiv în plus să fim mândri că suntem militari ai Armatei Române”, a afirmat şeful SMG. (Text si foto: Agerpres)