Noile culori la modă în 2015

marsala-2015

Culoarea maro roşcat se conturează a fi anul viitor una dintre cele la modă în ceea ce priveşte vestimentaţia, cosmeticele şi mobilierul de interior, potrivit companiei Pantone care produce specimene de culoare utilizate la nivel mondial de industria grafică şi tipografică.

De asemenea, compania urmăreşte şi analizează culorile utilizate în industria modei. Culoarea roz deschis a fost culoarea la modă în 2014 şi un verde smarald profund a fost în fruntea listei în 2013. Pentru 2015, experţii Pantone cred că variaţii ale tonurilor de roşu vor fi cele mai populare.

Pantone a dat numele Marsala culorii care va fi în trend anul viitor. Potrivit descrierii Pantone, Marsala întruchipează sentimentul de satisfacţie completă după o masă bună, iar nota de bază de maro roşcat radiază o naturaleţe subtilă, primitivă.

Roşul specific vinului îşi va face simţită prezenţa în produsele cosmetice şi în industriile modei, atât în cea feminină cât şi în cea masculină, dar şi în ceea ce priveşte bijuteriile şi accesoriile. Noua culoare la modă se potriveşte bine cu tonurile de gri, chihlimbar, turcoaz şi albastru verzui, mai scrie DPA. (Text: Agerpres, Foto:thehouseofblog.com)