Noi trenduri la balurile de absolvire: bijuterii dentare şi fillere cu acid hialuronic

Balul de absolvire

Pe sfârşit de an şcolar, tinerii liceeni se pregătesc pentru balul de absolvire, ultima reuniune cu colegii, înainte de examenul de bacalaureat şi viaţa de facultate.

 Limuzine, costume elegante, rochii de seara lungi şi locaţii inedite. Toate acestea sunt de nelipsit în cea mai importantă noapte a ultimului an de liceu. Tinerii sunt deja cu gândul doar la balul de absolvire deoarece totul trebuie să fie perfect pentru o noapte de neuitat.

 Care sunt trendurile acestui an?

 Nodul de la cravată, papionul, accesoriile şi ţinutele sunt doar câteva dintre detaliile pe care tinerii trebuie să le le rezolve. De costume şi rochii de seară nu mai vorbim! Tinerii vor să arate de nota 10 şi îşi doresc să facă o impresie cât mai bună.

 Cu toate acestea, un nou trend ia amploare în rândul tinerilor care se pregătesc pentru bal – manoperele dentare şi faciale.

 Detartrajele şi albirile de dinţi sunt primele pe lista de priorităţi, iar mai nou, baieţii şi fetele optează pentru elemente inedite precum bijuterii dentare şi fillere cu acid hialuronic.

 De ce este importantă cosmetică dentară?

 Pe lângă evidentele avantaje ale unei danturi sănătoase şi curate, cosmetica dentară înfrumuseţează zâmbetul şi dantura. Pacienţii la procesele de albire dentară sunt atât băieţi, cât şi fete care vor un zâmbet alb şi strălucitor.

 Procedeele variază şi constau ori în albire mecanică ori în albire cu lampa.

 Albirea mecanică se foloseşte atunci când un simplu detartraj nu oferă rezultatele dorite. Este un procedeu simplu care implică pulverizarea cu presiune a unui jet care amestecă aer, apă şi cristale de bicarbonat de sodiu asupra dinţilor.

 Albirea cu lampa constă în folosirea unei lămpi speciale şi a unui kit de albire stabilit în funcţie de nuanţa culorii dorite. Fotopolimerizarea cu lampa oferă rezultate de lungă durată, nu necesită anestezie şi este lipsită de durere.

 „Albirile sunt unele dintre cele mai cerute procedee medicale, absolut necesare înainte de un eveniment important. Avem, în special în perioada balurilor, un flux mare de tineri care îşi doresc o dantură strălucitoare şi vin pentru albiri. În funcţie de necesităţile şi bugetul lor, le oferim cele mai bune opţiuni astfel încât să poate să plece fericiţi şi multumiţi de la cabinet„, afirmă Vivian Şendroiu, medic stomatolog specialist la „Dental Vivclinique”.

 Ce sunt bijuteriile dentare?

Bijuterii dentare dentare

Bijuteriile dentare sunt preferatele fetelor care îşi doresc un zâmbet atractiv şi inedit în seara balului. Bijuteriile dentare sunt de regulă pietre preţioase sau semi-preţioase care se aplică prin tehnici neinvazive pe dinţi. Procesul durează foarte puţin şi este simplu, fără dureri.

 Bijuteria poate rămâne pe dinţi între 6 luni – 1 an, dar la alegerea pacientului se poate îndepărta oricând printr-o tehnică specială, care va lăsa dintele la fel inainte.

 „O bună parte dintre tinerele care îşi doresc să încerce o bijuterie dentară au reticenţe cu privire la impactul pe care bijuteria sau adezivul îl va avea asupra danturii ori dacă tehnica este dureroasă. Odată ce le explicăm întregul proces şi le aplicăm bijuteriile, rămân surprinse de rezultate şi de cât de puţin timp a durat întrega experienţă„, precizează medicul stomatolog Vivian Şendroiu.

 Cum funcţionează fillerele cu acid hialuronic?

 Un alt trend în randul tinerelor este de a avea buzele perfect conturate şi atrăgătoare, un zâmbet de vedetă. Balul este o ocazie unica şi din acest motiv toate fetele merită look special pe care să nu il uite niciodată.

 Fillerul oferă volum şi fermitate în zona în care este aplicat şi înfrumuseţează zâmbetul domnişoarelor. Este recomandată folosirea acidului hialuronic deoarece este un constituent natural al pielii şi nu prezintă nici un pericol pentru sănătate.

Buze filler

Acidul hialuronic se injectează de către un medic specialist, iar efectele pot fi observate imediat după terminarea procesului. Totul durează aproximativ 30 de minute, iar rezultatele sunt îndelungate.

 „Cele mai dese întrebări pe care le avem legate de tratamentul cu acid hialuronic sunt legate de sănătate şi potenţiale efecte negative. Din fericire, acestea sunt inexistente, iar multe dintre paciente se întorc fericite pentru şedinţe regulate deoarece sunt îndrăgostite de noul lor look„, subliniază Cătălina Vintilă, specialist de cosmetică la „Dental Vivclinique”.

 Ce opţiuni există?

 Toti părinţii ştiu că un bal de absolvire este un eveniment costisitor – costumaţiile, localul şi restul detaliilor ajung adesea să coste o sumă considerabilă. Dar fiind vorba despre un eveniment atât de important, tinerii merită tot ajutorul pe care îl pot primi.

 Din acest motiv, „Dental Vivclinique”, o clinică profesionistă din Bucureşti, şi-a propus să ajute tinerii să îşi pregatească un look de invidiat în noaptea balului. În perioada absolvirii, clinica oferă reduceri de 50% la toate procesele albiri mecanice şi cu lampa, aplicări de bijuterii dentare şi fillere cu acid hialuronic.

 „Toţi tinerii ar trebui să aibă o seară a balului de neuitat şi de aceea vrem să îi ajutăm în orice mod putem. Ştim că balul reprezintă un cost destul de mare şi, fiind şi noi părinţi, vrem să contribuim cum putem”, mai spune Vivian Şendroiu medic specialist „Dental Viviclinique”. (Sursa text şi foto: dentalvivclinique.ro)