Noaptea Învierii marchează trecerea de la moarte la viaţă

Noapatea-de-Inviere

Noaptea Învierii marchează trecerea de la moarte la viaţă a Fiului lui Dumnezeu şi a noastră împreună cu El, afirmă cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în Pastorala transmisă clerului şi credincioşilor la sărbătoarea Sfintelor Paşti.

„E o noapte care marchează trecerea de la moarte la viaţă a Fiului lui Dumnezeu şi a noastră împreună cu El. Pentru noi, cei care credem în El şi urmăm paşii Lui, lumea în care trăim nu va mai fi niciodată aceeaşi. Nu vor mai fi aceleaşi bucuriile ei, fricile ei, deziluziile ei, fiindcă noi trăim în ea, fără să facem parte din ea. Când Îngerul va striga: ‘timpul nu mai este!’, timpul nostru se va fi transformat deja în eternitate şi viaţa noastră va fi ascunsă în Cristos, adevărata noastră Viaţă”, spune cardinalul.

El îndeamnă la vestirea acestei speranţe celor din jur şi la împărtăşirea bucuriei Învierii cu aceştia.

„Fiind purtătorii unei astfel de speranţe şi al unui astfel de tezaur, suntem datori să vestim bucuria şi celor din jur. E o lumină prea puternică pentru a o păstra doar pentru noi. În această noapte Sfântă, lumânările aprinse să ne aducă aminte de lumina pe care o purtăm în suflete prin Învierea lui Cristos, speranţa veşniciei noastre!”, afirmă PF Lucian.

În finalul pastoralei, cardinalul Lucian urează tuturor „sărbători sfinte şi pline de haruri”. (Text: Agerpres, Foto: traditii-superstitii.ro)