Negrul şi blănurile, printre tendinţele impuse la Fashion Week (galerie foto)

Fashion-Week-01

Blănurile, autentice sau imitaţii, şi eternul negru s-au numărat printre tendinţele expuse la Fashion Week din Londra, care s-a încheiat marţi seară (24 februarie 2015), după cinci zile de prezentări ale colecţiilor toamnă-iarnă 2015.

Fashion-Week-03

Fashion-Week-02

Modelele casei de modă Loewe au defilat în bluzoane şi tunici cu umeri şi mâneci supradimensionate, tip anii 80, în rochii drapate din lurex, şi în cizme peste genunchi colorate.

Fashion-Week-04

Creatoarele de modă germane Daniela şi Annette Felder s-au inspirat din capitala germană pentru colecţia lor Felder Felder, evocând însă Berlinul de la sfârşitul anilor 60, cu un omagiu adus hedonismului şi libertăţii sexuale.

Fashion-Week-06

Topshop Unique Fall Winter 2015 RTW London

Fustele, foarte scurte, negre şi roşii, au fost combinate cu bluzoane la fel de scurte, legate la mijloc, lăsând să se întrezărească pielea. Rochiile au fost croite din voal negru transparent, iar pantalonii din lame argintiu.

Fashion-Week-08

Fashion-Week-07

Tendinţă deja remarcată la New York, blănurile, adevărate sau ecologice, sobre sau colorate, au fost vedete la Londra, devenind un accesoriu obligatoriu al garderobei feminine iarna viitoare.

Fashion-Week-10

Fashion-Week-09

Marca pret-a-porter Topshop Unique le-a preferat pentru mantouri sau pentru mânecile sacourilor. În timp ce creatoare de modă sârbă Roksanda le-a preferat pentru veste sau genţile de seară.

Fashion-Week-12

Fashion-Week-11

Casa Mulberry a inventat un nou concept: lâna care imită blana. Stilista Jade Leong a explicat că a folosit ciulini sălbatici pe care i-a uscat şi din care a extras un material care seamănă cu blana. Asemănarea a fost impresionantă.

Fashion-Week-14

Fashion-Week-13

Mini-jupa a fost omniprezentă la Topshop, care a alternat cu modele mai ample până la genunchi. Pantalonii vor fi sezonul acesta largi şi scurţi până la genunchi, evocând fustele-pantaloni.

Fashion-Week-16

Burberry a propus fuste cu imprimeu floral şi care se opresc deasupra genunchiului. Fustele pantalon în tonuri pastel au fost preferate şi de Emilia Wickstead, o firmă foarte apreciată de ducesa de Cambridge. În timp ce Paul Smith, angajat în explorarea ambivalenţei masculin-feminin, a combinat pantalonii scurţi şi ampli cu sacouri bărbăteşti.

Fashion-Week-15

Negrul a fost vedeta podiumurilor, fiind preferat de „amazoanele” lui Gareth Pugh, încinse în rochii de piele sau în rochii-armură, sau de creatoarea de modă în ascensiune Simone Rocha, care l-a ales pentru rochiile sale din dantelă, catifea sau tweed.

„Femeile adoră negrul”, este de părere Julien Macdonald. El însuşi a ales această nuanţă pentru colecţia sa exuberantă inspirată din bijuteriile Coroanei britanice, în care negrul a tronat ca o adevărată vedetă. (Text: Agerpres, Foto: trendcouncil.files.wordpress.com, fashionforensics.com, wgsn.com, d36di5nvqr47bo.cloudfront.net, ell.h-cdn.co, vslmag.com, outfit4girls.com, cdn.estendencia.es, i.telegraph.co.uk, fashcam.com, duccnguyen.files.wordpress.com, postmediacanadadotcom.files.wordpress.com)