„Napflix”, televiziunea online care te ajută să tragi un pui de somn

napflix

Doi agenţi de publicitate din Barcelona au creat „Napflix”, versiunea spaniolă a postului american de video Netflix, care oferă programe soporifice: concursuri de petanque, reprezentaţii ale baletului „Lacul Lebedelor” şi chiar cursuri de fizică cuantică, pentru a trage un pui de somn, în timpul siestei, relatează AFP.

Site-ul „Napflix, siesta video platform”, al cărui nume face trimitere la celebrul post american cotat la Bursă, a fost lansat luni online. Oferind aproape 60 de filmuleţe video de pe YouTube, site-ul a devenit repede viral a declarat pentru AFP unul dintre creatorii săi, Victor Gutierrez de Tena.

Numărătoare inversă timp de două ore, imagini ale ploii bătând în fereastră, căsătoria surorii mai a regelui Felipe VI sau documentare despre viaţa urşilor panda: totul este bun ca să tragi un pui de somn.

Victor Gutierrez de Tena, agent publicitar în vârstă de 31 de luni, care lucrează la Havas în Barcelona, şi-a imaginat acest site gratuit în cursul unui weekend discutând cu colegul său Francesc Bonet, 41 de ani.

Ideea este de a oferi divertisment plictisitor, au spus ei râzând. Dincolo însă de glumă, site-ul a atras mii de vizitatori zilnic, astfel încât tinerii au acum în vedere o strategie de marcă şi crearea unei comunităţi de fani.

Cu sau fără Napflix, „siesta” a dispărut în marea parte a Spaniei, contrar clişeelor care reprezintă ţara. Doar 16% dintre spanioli mai respectă zilnic siesta, potrivit unei anchete din 2009 realizată de un producător de paturi.(Text: Agerpres, Foto: salterbaxter.com)