Muzeul Antipa: La plimbare cu ţestoasele

la-plimbare-cu-testoasele

O conferinţă inedită în care copiii vor afla curiozităţi despre ţestoase va avea loc duminică, 22 decembrie 2015, începând cu ora 11:00, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Conferinţa reprezintă un dialog activ între copiii prezenţi în sală, George Ştefan Năzăreanu şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni.
Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre. După o călătorie de trei ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi animalelor.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate curiozităţi, adaptări fascinante şi metode inedite de supravieţuire ale ţestoaselor, care sunt problemele generate de om şi ce soluţii ar trebui aplicate la nivel global pentru protejarea acestora.

„Cele mai vechi fosile de ţestoase cunoscute până în prezent datează de acum 220 milioane ani, ceea ce înseamnă că ţestoasele sunt printre cele mai vechi reptile de pe planetă, mai vechi decât şopârlele, şerpii sau crocodilii. În prezent trăiesc 327 specii de ţestoase de apă şi de uscat de diverse mărimi şi culori, cu carapace bombate sau aplatizate, în aproape toate tipurile de habitate. Din nefericire, multe sunt ameninţate cu dispariţia, în principal datorită omului”, se arată în comunicat.

Taxa de participare este de 10 lei/copil şi 20 lei/adult. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri pe e-mail: info@antipa.ro sau la telefon: 021-3056031. (Text si foto: antipa.ro)