Mr. Bean va deveni comisarul Maigret

rowan_atkinson

Actorul britanic Rowan Atkinson, cunoscut în întreaga lume pentru personajul Mr. Bean, îl va întruchipa pe celebrul comisar Maigret într-o nouă adaptare pentru televiziune după scrierile lui Georges Simenon, anunţă ziarul belgian „Le Soir”.

Filmul va avea două episoade de câte 120 de minute, iar canalul de televiziune britanic ITV va începe realizarea lui în a doua parte a anului în curs.

„Am devorat cărţile cu Maigret timp de mai mulţi ani şi sunt cu adevărat nerăbdător să joc un personaj atât de intrigant, care efectua anchete în Paris într-o perioadă fascinantă din istoria sa”, a declarat Rowan Atkinson. Pe de altă parte, şi fiul lui Georges Simenon, John, şi-a exprimat satisfacţia pentru distribuirea artistului britanic în acest rol.

„Nu mă îndoiesc câtuşi de puţin că tatăl meu, la fel ca şi mine, – a spus el – ar fi aprobat alegerea lui Rowan pentru distribuţia filmului, şi că ar fi fost foarte interesat să-l vadă încarnând cea mai celebră creaţie a sa”.

Comisarul Maigret este eroul principal din câteva zeci de romane poliţiste ale regretatului scriitor belgian. De vârstă medie, calm şi plin de subtilitate, el poartă mereu pălărie şi pardesiu şi nu se dezlipeşte de pipa sa. Nenumăraţi actori apreciaţi „au intrat în pielea” acestui comisar de poliţie, Jean Gabin, Charles Laughton, Michel Simon sau Richard Harris fiind doar câţiva dintr-o cuprinzătoare listă. (Text: Agerpres, Foto: hdwallpapers.in)