„MOVING van GOGH”: Holograma pictorului Vincent van Gogh într-o expoziţie interactivă

Moving-Van-Gogh-01

„MOVING van GOGH”: Holograma pictorului Vincent van Gogh, instalaţii audio-video ale picturilor celebrului artist şi floarea-soarelui animată, într-o expoziţie interactivă, la Castelul Cantacuzino.

Stelele, cerul şi enigmaticele vârtejuri din opera „Starry Night” a pictorului olandez Vincent van Gogh şi celebra floarea-soarelui din compoziţiile sale prind viaţă în expoziţia interactivă „MOVING van Gogh”, la Castelul Cantacuzino din Buşteni, începând cu 15 iulie, unde o hologramă a artistului îi va întâmpina pe iubitorii de artă.

Galeria de artă a Castelului Cantacuzino prezintă cea de-a patra sa importantă expoziţie, „MOVING van Gogh”, ce cuprinde animaţii, proiecţii, instalaţii audio-video şi o hologramă a marelui pictor olandez, fiind un proiect contemporan, care poartă vizitatorul între graniţele dintre real şi imaginar.

Trei săli interactive, peste 300 de floarea-soarelui animate, ce vor dansa în ritmul paşilor vizitatorilor, şi o hologramă a lui van Gogh sunt doar câteva dintre elementele centrale ce pot fi descoperite în expoziţia „Moving van Gogh”, care se va încheia pe 16 octombrie.

„În cea de-a patra expoziţie a Cantacuzino Castle ART Gallery vizitatorii se vor putea delecta cu un spectacol incredibil, un proiect îndrăzneţ, prin care aducem pentru prima dată în România fantastica lume a lui van Gogh. Am conceput o inaugurare inovatoare, mai exact, începând din 29 iunie, timp de 2 săptămâni, iubitorii de artă s-au putut bucura de o colecţie rară de 100 heliogravuri cu desene ale pictorului olandez, realizată în Olanda, în 1892”, a declarat Kurt Neuschitzer, CEO al Zamora Estate.

Pe lângă elementele artistice de high-tech, expoziţia va păstra până la finalul acesteia cele mai expresive şi dinamice 40 de heliogravuri cu lucrările lui van Gogh.

Moving-Van-Gogh-02

„Am putea numi expoziţia Moving van Gogh o antiteză, între vechi şi nou, între tradiţional şi modern, între realitate şi imaginar, un proiect în care tehnologia se îmbină perfect cu clasicul”, a completat Kurt Neuschitzer.

Pentru o experienţă alternativă, Cantacuzino Castle Art Gallery a creat zone speciale, în care, prin intermediul mai multor gadgeturi, vizitorii pot picta şi pot recrea heliogravuri şi opere celebre ale artistului.

Un alt element atractiv al expoziţiei este reprezentat de VAN GOGH-THEK, un spaţiu special amenajat în care vor fi proiectate documentare despre viaţa şi opera pictorului olandez Vincent van Gogh.

Conferinţa de presă a expoziţiei „MOVING van Gogh” va avea loc vineri, 15 iulie, de la ora 11.00, la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Cantacuzino Castle Art Gallery a luat fiinţă în 2015, prima sa expoziţie fiind dedicată pictorului spaniol Salvador Dali. Au urmat apoi lucrări grafice ale artiştilor Pablo Picasso şi Marc Chagall. Cele trei expoziţii s-au bucurat de aprecierea publicului, fiind vizitate de peste 50.000 de persoane.

Castelul Cantacuzino a fost construit în 1911, la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino, monumentul devenit istoric fiind la inaugurarea sa una dintre cele mai moderne construcţii din Europa. În 2010, Castelul a fost deschis spre vizitare şi de atunci a devenit una dintre cele mai importante atracţii de pe Valea Prahovei. (Text si foto:si foto: cantacuzinocastle.com)