Morpheus VR, casca virtuală dezvoltată de Sony

casca-virtuala-Sony

Sony va începe anul viitor să comercializeze casca virtuală „Morpheus”, prezentată recent la salonul de jocuri video de la la San Francisco, a anunţat unul dintre directorii companiei.

Producătorul nipon nu a dezvăluit preţul de vânzare pentru această cască de realitate virtuală care va funcţiona conectată la cunoscuta consolă de jocuri PS4 a celor de la Sony.

Cu performanţele tehnice obţinute cu acest nou prototip de cască, suntem foarte aproape de realizarea obiectivului nostru de a oferi o nouă experienţă a jocurilor pe consola PS4, a declarat Shuhei Yoshida, preşedintele Sony Computer Entertainement. Casca înglobează întreg câmpul vizual al celui care o poartă şi permite, graţie microfoanelor incorporate, o incursiune totală într-un spaţiu virtual.

Sony nu este singura companie care dezvoltă acest tip de produs. Facebook a dezvoltat casca Oculus, iar Microsoft are versiunea proprie – HoloLens. Valve şi fabricantul de telefoane mobile HTC au anunţat, în cadrul aceluiaşi salon de la San Francisco, că lucrează la un proiect de cască virtuală care ar urma să fie comercializată până la finalul anului.

Sony a dezvăluit o primă versiune a Morpheus la începutul anului 2014, iar noua versiune beneficiază de un ecran OLED de 5,7 inci ce poate reda imagini video la o rezoluţie de 1920x1080p cu 120 de cadre pe secundă (fps). Sony speră să aibă succes cu Morpheus VR asemenea celui înregistrat de consola de jocuri PS4, care s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare de la momentul lansării sale în martie 2013. (Text: Agerpres, Foto: assets.ign.com)