„Monstrul din Muriwai” a apărut pe o plajă din Noua Zeelandă

muriwai

Un obiect misterios adus de ape pe plaja Muriwai, din apropiere de oraşul neo-zeelandez Auckland, a declanşat un val de speculaţii pe reţelele de socializare după ce numeroşi internauţi locali şi din lumea întreagă au încercat să ghicească ce este de fapt acesta, relatează DPA.

Neozeelandeza Melissa Doubleday a postat o fotografie cu acest obiect, lung de câţiva metri şi acoperit de crustacee, vineri seară pe Facebook.

„Sunt curioasă dacă ştie cineva ce este”, a scris ea. „Arată ca nişte viermi cu cochilii de care nu am mai văzut (…)”, a adăugat ea mai târziu.

De atunci, au apărut speculaţii care mai de care mai originale, care au mers de la un „monstru cu marin cu raste”, la o „morsă caraibiană” sau la „un pom de Crăciun de plajă”. Evident nu au lipsit nici aceia care au emis opinii potrivit cărora obiectul ar fi o capsulă extraterestră sau un dispozitiv de călătorie în timp. Oricum, la câteva zile după ce a fost descoperit acesta a căpătat pe reţelele de socializare numele de „Monstrul din Muriwai”, după plaja pe care a fost descoperit.

În realitate „monstrul” pare să fie o bucată de lemn plutitor acoperit cu scoici răţuşcă, o specie de crustacee considerată a fi o delicatesă în Spania şi Portugalia, potrivit informaţiilor apărute în media.

Și alte obiecte ciudate au apărut pe plajele din Noua Zeelandă în săptămânile de după cutremurul cu magnitudinea 7,8 din noiembrie, care a provocat ridicarea fundului oceanului cu doi metri.

După ce au apărut ştiri despre „Monstrul din Muriwai”, neozeelandezii s-au grăbit să vadă obiectul de pe plajă, aflat într-o zonă situată la circa 40 km nord-vest de Auckland, cel mai mare oraş din Australia.

Atracţia neobişnuită se pare că va avea o durată scurtă de viaţă. „Tot ce era pe el a murit acum şi miroase foarte urât”, a scris Melissa Doubleday pe Facebook marţi. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Melissa Doubleday )