Monero, criptomoneda care face concurenţă Bitcoin

Monero

Monero, criptomoneda care are deja doi ani de când se află pe piaţă, a înregistrat o creştere considerabilă în ultima lună, aceasta fiind din ce în ce mai preferată de cei care doresc să-şi protejeze şi mai mult activitatea ilegală în mediul virtual, arată Bloomberg.

Noua criptomonedă face astfel concurenţă serioasă Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, cu o valoare totală de 9,1 miliarde de dolari, ce permite de asemenea utilizatorilor să-şi transfere fondurile în mod discret.

Totuşi, spre deosebire de Bitcoin, al cărei sistem e din ce în ce mai ameninţat de intervenţia autorităţilor şi de investigatorii particulari care urmăresc tranzacţiile în reţea şi dau de urma conturilor bancare folosite pentru a converti bunurile digitale în şi din valute tradiţionale precum dolarul şi euro, Monero implementează un sistem ce presupune o combinaţie de tranzacţii multiple pentru a îngreuna urmărirea originii fondurilor. De asemenea, acest sistem de monedă virtuală adoptă adresele tip ”procedeu secret cu două chei”, ce face mai dificilă sarcina unor terţi de a descoperi la cine ajung banii.

În ultima lună, Monero şi-a mărit de patru ori valoarea după ce a beneficiat de încrederea unor site-uri proeminente, pe care îşi desfăşoară activitatea traficanţi de droguri, mai arată sursa citată. Astfel, Monero a ajuns la 10 dolari duminică, după ce unul dintre cele mai populare site-uri de pe care pot fi achiziţionate droguri a anunţat, săptămâna trecută, că va începe să accepte această criptomonedă de la 1 septembrie.

Valoarea totală a Monero din circulaţie a trecut, luni, 29 august, de 100 de milioane de dolari, cu 25 de milioane de dolari mai mult decât totalul de la finele lunii trecute, potrivit coincap.io.

Monero a fost lăudat, printre alţii, de investitorul Roger Ver, cunoscut drept ‘Bitcoin Jesus’. Acesta a declarat că investiţia sa în Monero este ”substanţială” şi că este cea mai mare dintre toate cele făcute în monede virtuale de la apariţia Bitcoin.

”Monero, la nivel de protocol, este foarte, foarte privat şi are acest mare avantaj faţă de Bitcoin”, a spus Ver într-un interviu telefonic acordat Bloomberg. ”Trebuie să fii foarte, foarte atent cum foloseşti Bitcoin pentru a o face în mod privat”, a mai spus acesta. (Text: Agerpres, Foto: youtube.com)