„Misterele genezei Carpaţilor” la Dino Parc Râşnov

dino parc-01

Dino Parc din Râşnov găzduieşte începând de marţi, 19 aprilie, până pe 10 iunie expoziţia intitulată „Misterele genezei Carpaţilor – O istorie de sute de milioane de ani”, o expoziţie geologică şi paleontologică inedită, unică în România, unde pot fi admirate roci şi fosile, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor putea admira combinaţii de minerale în rocă magmatică, cele mai mari cristale de tremolit din România, fragmente de aragonit din cel mai mare zăcământ din Europa şi „Opalul Doboş”, un tip de opal stratificat din zona Covasnei, unicul de acest fel din lume.

„Ne bucură faptul că putem veni în permanenţă cu lucruri noi pentru vizitatorii noştri. Expoziţia de fosile şi roci pe care o găzduim are multe elemente unicat, care suntem convinşi că vor stârni interesul cunoscătorilor şi al curioşilor deopotrivă. Expoziţia poate fi vizitată gratuit de către oricine intră în parcul nostru”, precizează în comunicatul de presă Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

Cei prezenţi vor putea să observe şi să analizeze fosile ale animalelor preistorice care au fost găsite pe teritoriul ţării noastre: bizonul de stepă, ursul de peşteră, mamutul lânos, rinocerul lânos sau calul preistoric.

dino parc-02

Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei, şi cel mai nou din Europa, a fost inaugurat anul trecut în luna iunie. Se întinde pe o suprafaţă de pădure de 1,4 ha, găzduieşte 46 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime şi 20 de metri înălţime, şi cel mai mic de doar 30 de centimetri.

Preţul unui bilet pentru adulţi costă 28 de lei şi de 22 de lei pentru copii. Pentru copii cu vârsta sub trei ani intrarea este gratuită, se mai arată în comunicatul de presă. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Dino Parc Râşnov)