Miss World 2014

miss-world-2014

Reprezentanta Africii de Sud, Rolene Strauss, în vârstă de 22 de ani, a fost aleasă Miss World 2014, la sfârşitul celei de-a 64-ediţii a concursului de frumuseţe care s-a desfăşurat la centrul ExCeL din Londra şi la care au participat candidate din 121 de ţări.

Noua regină a frumuseţii a dedicat ţării sale titlul obţinut. „Africa de Sud, acesta este pentru tine”, a spus tânăra după ceremonie, în cadrul căreia a primit coroana din mâinile Miss World 2013, filipineza Megan Young.

Nu am suficiente cuvinte pentru a spune cât sunt de recunoscătoare că reprezint o naţiune atât de diversă (…) Cu viziunile şi visurile mele, pot aduce sensul titlului Miss World la un nivel superior”, a mai declarat Rolene Strauss, citată de metronews.fr.

Studentă la medicină, tânăra brunetă, cu o înălţime de 1,77 metri, pasionată de sport şi muzică, a fost printre favorite la casele de pariuri britanice.

Noua Miss World va vizita în curând Hondurasul pentru construirea unei şcoli ce va purta numele Miss Honduras, Jose Maria Alvarado, şi al surorii ei, Sofia Trinidad Alvarado, ucise în urmă cu câteva săptămâni.

Rolene Strauss este a treia reprezentantă a ţării sale care câştigă această distincţie, după Penélope Anne Coelen, în 1948, şi Anneline Kriel, în 1974. Sora celei mai frumoase femei din lume în acest an, Jo-Ann Strauss, a fost încoronată Miss Africa de Sud în anul 2000.

Cele mai multe titluri Miss World sunt deţinute de Venezuela, cu şase premii, devansând Regatul Unit şi India, cu câte cinci titluri fiecare.

Concursul Miss World, desfăşurat pentru prima dată în 1951, la Londra, a pus în evidenţă, printre altele, frumuseţea, eleganţa, personalitatea, ţinuta, conştiinţa socială a participantelor.

Pe locul secund la Miss World 2014 s-a clasat unguroaica Edina Kulcsar, în vârstă de 23 de ani, iar locul al treilea i-a revenit americancei Elizabeth Safrit, de 22 de ani. Miss Australia, Courtney Thorpe, şi reprezentanta ţării gazdă, Miss Anglia, Carina Tyrrell, au fost celelalte două finaliste ale concursului. (Text: Agerpres, Foto: people.com, Video: youtube.com)