Miss America 2017

savvy-shields-01

Savvy Shields, o studentă în vârstă de 21 de ani originară din Arkansas din sudul SUA, a fost încoronată duminică Miss America 2017.

Pe de altă parte, anul acesta a fost pentru prima dată în istoria acestei competiţii, când o candidată care îşi exprimă deschis homosexualitatea se prezintă în concurs, relatează AFP.

Coroana i-a fost remisă lui Savvy Shields de precedenta laureată Betty Cantrell, din Georgia, în aplauzele publicului prezent în sala din Atlantic City, de pe coasta de est.

Anul acesta, juriul a fost alcătuit din cântăreaţa pop Ciara, de Mark Cuban, proprietarul echipei de baschet NBA, Dallas Mavericks şi de gimnasta campioană olimpică Gbby Douglas.

Printre cele 52 de concurente s-a aflat şi Erin O’Flaherty, prima candidată făţiş homosexuală din istoria concursului.

savvy-shields-02

Concursul Miss America, difuzat din anii 1950, este în fiecare an un program foarte urmărit în SUA, în pofida criticilor care îl acuză de sexism şi că este de modă veche.

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, a fost până în 2015 coproprietar al concursului Miss Univers şi Miss America. (Text: Agerpres, Foto: AP, Video: youtube.com)