Miraculoasele flori de primăvară din Namaqualand

Namaqualand-flori1

Namaqualand este o regiune aridă din Namibia şi Africa de Sud, care se întinde de-a lungul coastei de vest circa 1.000 de kilometri şi care acoperă o suprafaţă totală de 440.000 de kilometri pătraţi.

Namaqualand-flori2

Namaqualand-flori3

În timpul lunilor de vară aride, zona este la fel de uscată ca un deşert, însă primăvara se petrece un miracol.


Când ploile se scurg în pământul însetat, milioane şi milioane de flori apar într-o explozie de culoare fenomenală, care transformă peisajul într-o frumuseţe de paradis.

Namaqualand-flori4

Fenomenul este cunoscut în întreaga Africă de Sud ca fiind sezonul margaretelor Namaqualand, când portocaliul şi albul margaretelor, împreună cu sute de alte specii de plante cu flori, aduc primăvara peste un peisaj arid anterior.

Namaqualand-flori6

Namaqualand-flori5

Risipa de flori este o expoziţie extrem de volatilă, care are loc între lunile august şi octombrie, în cei mai mulţi ani. Covorul de flori depinde de ploile din sezon, dacă acestea au fost suficiente pentru ca să germineze seminţele latente, care au stat în pământ uscat timp de luni de zile, în aşteptarea umezelii.

Namaqualand-flori7

Fiecare an vine cu o formulă diferită, cu o selecţie diferită de flori. Aproximativ 4.000 de specii de plante înfloresc în regiune, estimându-se că o abundenţă atât de mare de specii nu se mai regăseşte nicăieri altundeva pe pământ. (Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: flickr.com)