Minibiblioteci în parcurile din Deva

lectura-in-parc

Mai multe rafturi cu cărţi vor fi amplasate în parcurile din municipiul Deva în cadrul unui proiect cultural ce îşi propune să stimuleze dragostea pentru lectură în rândurile celor care îşi petrec timpul liber în mijlocul acestor oaze de verdeaţă.

Proiectul intitulat ‘Deva citeste!’ este derulat în comun de Biblioteca Judeţeană ‘Ovid Densuşianu’ şi Primăria Deva, vizate fiind parcurile de la poalele Cetăţii Deva, Piaţa Arras şi cel din rezervaţia naturală Bejan.

Primele cărţi vor putea fi citite în parcuri spre sfârşitul lunii august, după ce rafturile vor fi gata şi vor fi amplasate pe locurile stabilite în proiect.

‘Scopul nostru este acela de a aduce cărţile cât mai aproape de potenţialii cititori, de toate vârstele şi profesiile, care iubesc lectura. Vom amplasa, în acest sens, în curând, un număr de trei mici biblioteci în aer liber, rafturi cu un design elegant, aşezate în trei puncte diferite de recreere, binecunoscute de către locuitorii Devei: Parcul Cetăţii, Piaţa Arras şi Parcul Bejan’, a declarat joi managerul bibliotecii judeţene, Sebastian Bara.

Cărţile vor putea fi împrumutate, gratuit, de către oricine doreşte să le citească pe loc sau să le ducă acasă, urmând ca volumele să fie restituite ulterior, conform uzanţelor unei biblioteci publice.

‘Cititorii sunt rugaţi doar să aibă grijă de cartea luată de pe raft şi, după citirea ei, s-o aşeze înapoi sau să aducă o altă carte în locul celei citite’, a explicat Sebastian Bara.

Potrivit acestuia, campania va contribui la creşterea interesului faţă de carte şi lectură, mai ales în cazul persoanelor pentru care cumpărarea unui volum nou reprezintă un efort financiar greu surmontabil.(Text: Agerpres, Foto: lifehack.org)