Minciunile spuse de femei şi bărbaţi la o primă întâlnire

minciuni-intalnire

Cei mai mulţi oameni (61%) obişnuiesc să mintă la prima întâlnire cu o persoană de sex opus şi doar 39% sunt absolut sinceri, relevă un studiu efectuat în Marea Britanie de portalul Chillisauce, pe baza răspunsurilor la un chestionar date de 8.000 de femei şi bărbaţi, scrie ziarul spaniol ABC.

Tendinţa de a nu spune adevărul sau tot adevărul este comună ambelor sexe, dar realităţile „cosmetizate” diferă: ei mint mai ales în legătură cu problemele profesionale, iar ele, în special când vine vorba despre vârstă.

Astfel, 25% dintre bărbaţi preferă „să-şi schimbe meseria” pentru ceva care li se pare mai atrăgător, iar aproape o treime dintre domni (29%) vor încerca să dea impresia că realizează câştiguri mai mari decât cele din conturile lor. Peste 15% vor oferi informaţii false despre relaţiile amoroase anterioare şi despre locul lor de baştină. Mult mai mai rare sunt situaţiile în care bărbaţii îşi „modifică” în aceste ocazii numele sau data naşterii.

Doar 19% dintre doamne şi domnişoare mint referitor la locul lor de muncă, 15% despre locul de unde provin şi numai 8% în ceea ce priveşte alte relaţii cu un bărbat. Mult mai frecvent decât bărbaţii, în 19% din cazuri, femeile se prezintă sub un nume fals – poate pentru a nu fi prea uşor identificate printr-o căutare pe Google sau Facebook. De cele mai multe ori, ele nu spun adevărul despre vârstă: 37% dintre femei au recunoscut că „se mai întineresc puţin” la prima întâlnire, cel mai mai adesea, cu trei până la cinci ani.

Studiul a mai arătat că decizia de a anula o primă întâlnire romantică este luată mai des de femei, 68% susţinând că ar renunţa în favoarea unei seri petrecute cu prietenii. În schimb, 51% dintre bărbaţi au afirmat că, puşi în faţa unei asemenea alegeri, ar prefera un tete-a-tete cu o reprezentantă a sexului frumos.

Şi motivele pentru care eşuează o întâlnire diferă în funcţie de sex. Bărbaţii sunt deranjaţi mai ales de folosirea exagerată a telefonului mobil, 37% dintre ei putând considera că au pierdut timpul degeaba din această cauză. Ei pot avea impresia că femeia din faţa lor se plictiseşte în compania lor şi, prin urmare, se concentrează pe mesajele de pe reţelele de socializare sau, chiar mai rău, comentează răutăcios pe WhatsApp chiar despre partenerul din acel moment.

Femeile sunt însă extrem de deranjate de aroganţa domnilor, 27% afirmând că ar fi decepţionate să constate că bărbatul cu care s-au întâlnit are o imagine exagerat de bună despre el însuşi. (Text: Agerpres, Foto: dailyrecord.co.uk)