Messi şi tatăl său, condamnaţi la 21 de luni de închisoare

Leo-MessiStarul fotbalului mondial Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, împreună cu tatăl său, Jorge Messi, pentru o fraudă fiscală în valoare de 4,1 milioane euro, comisă între anii 2007 şi 2009, anunţă El Periodico de Catalunya.

Cei doi nu vor petrece, în principiu, nicio zi în închisoare, deoarece conform legii spaniole condamnările mai mici de doi ani nu implică trimiterea în spatele gratiilor, în lipsa unor antecedente judiciare. Procurorii ceruseră pedepse de 22 de luni şi 15 zile de închisoare pentru Messi şi tatăl său.

Pe 2 iunie, Lionel Messi a fost audiat la Barcelona în acest caz, afirmând cu această ocazie că „nu a fost la curent cu nimic”, tatăl său fiind cel care s-a ocupat de chestiunile financiare.

„Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic”, a declarat atunci atacantul.

„Nu mi s-a explicat niciodată cum sunt gestionate drepturile de imagine. (…) Tot ce ştiam era că semnez cu sponsorii pentru suma X şi că apoi trebuie să fac reclame cu fotografii şi lucruri de genul ăsta, dar nu ştiam nimic despre bani şi unde ajungeau”, a adăugat argentinianul.

Messi şi tatăl său au fost acuzaţi că s-au folosit de societăţi-fantomă din Belize şi Uruguay — pe atunci considerate paradisuri fiscale — pentru a eluda fiscul în privinţa unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 şi 2009. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Lionel Messi)