Messi şi-a anunţat retragerea din selecţionata Argentinei

Leo Messi-wStarul fotbalului mondial Lionel Messi şi-a anunţat retragerea din selecţionata Argentinei, la doar 29 de ani, după înfrângerea suferită la loviturile de departajare în faţa reprezentativei statului Chile (2-4), în finala turneului Copa America 2016.

Selecţionata este un capitol încheiat pentru mine. Este a patra finală pe care am pierdut-o cu naţionala Argentinei, a treia consecutivă”, a explicat Messi, referindu-se la eşecurile suferite cu naţionala „albiceleste” în finalele Cupei Mondiale 2014 şi Copa America 2015 şi 2016.

„Este un moment dur pentru mine şi pentru întreaga echipă, este foarte dificil. Mi-aş fi dorit atât de mult să aduc un titlu de campion în Argentina, iar acum plec fără să fi reuşit acest lucru”, a explicat atacantul-vedetă al lui FC Barcelona în faţa jurnaliştilor.

„Am făcut tot ceea ce am putut, dar nu e pentru mine. Am pierdut încă o finală, tot la loviturile de departajare (la fel ca la ediţia din 2015 — n.red), iar acest lucru m-a afectat foarte tare”, a adăugat el.

Lionel Messi a cucerit tot ceea ce se putea câştiga cu echipa sa de club, FC Barcelona, însă nu a reuşit să ofere niciun trofeu selecţionatei Argentinei, al cărei ultim titlu important datează din 1993.

În finala disputată duminică la East Rutherford, în apropiere de New York, starul argentinian nu a putut să iasă din marcajul foarte agresiv al chilienilor. În plus, el a ratat şi primul penalty al Argentinei la loviturile de departajare.

La Copa America 2016, Messi a marcat în total cinci goluri, ceea ce i-a permis să devină cel mai bun marcator din istoria selecţionatei ţării sale, cu un total de 55 de reuşite, una în plus faţă de fostul atacant Gabriel Batistuta.

El a disputat duminică al 112-lea său meci în tricoul Argentinei, la aproape 11 ani de la debutul în naţionala ţării sale, în august 2005, la vârsta de 19 ani. (Text: Agerpres, Foto: facebook,.com/ Leo Messi)