Melania Trump, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii

Melania Trump, născută Melania Knauss, la 26 aprilie 1970, este originară din Slovenia. A început o carieră de model la vârsta de 16 ani, iar la 18 ani semna deja un contract cu o agenţie de modelling din Milano.

După ce a obţinut licenţa în design şi arhitectură la Universitatea din Slovenia, a început să aibă şedinţe foto la Paris şi la Milano, într-un final stabilindu-se la New York, în 1996, conform biografiei de pe pagina de Facebook a Melaniei Trump. A apărut în campanii publicitare de top, având ocazia să lucreze cu unii dintre fotografii de renume din industria modei, printre care Patrick Demarchelier, Helmut Newton, Arthur Elgort, Ellen Von Unwerth, Peter Arnell, Antoine Verglas şi Mario Testino.

Melania este o prezenţă captivantă în faţa camerelor de luat vederi. A apărut pe coperta unor reviste ca Vogue, Harper’s Bazaar, British GQ, Ocean Drive, Avenue, In Style, New York Magazine. Cele mai importante apariţii în publicaţii le includ pe cele din Sports Illustrated Swimsuit Issue, Allure, Vogue, Self, Glamour, Vanity Fair şi Elle.

A apărut în numeroase reclame de televiziune şi a fost gazda unei emisiuni, ”The View”, împreună cu Barbara Walters. Stilul Melaniei a fost catalogat drept unul de o eleganţă naturală.

Pasionată de artă, de arhitectură, de design, de modă şi de frumuseţe, Melania a promovat diversitatea culturală a oraşului New York, implicându-se şi în ajutorarea semenilor, fapt ce nu a rămas neobservat.

A fost aleasă preşedinte de onoare la Martha Graham Dance Company, în aprilie 2005, este membru activ al Police Athletic League, care a numit-o Femeia Anului 2006, a fost preşedinte de onoare al The Boy’s Club of New York, cinci ani consecutiv, iar în 2005, Crucea Roşie Americană i-a conferit titlul de Ambasador al Bunăvoinţei, pe care l-a onorat timp de patru ani.

În aprilie 2008, a fost invitată, de Love Our Children USA şi de NASDAQ, să participe la evenimentele prilejuite de marcarea Zilei Naţionale Love Our Children, ediţia a V-a, şi a lunii dedicate prevenirii abuzului faţă de copii.

În 2010, a fost preşedinte al The American Heart Association, care a strâns fonduri în valoare de 1,7 milioane de dolari SUA pentru cercetare.

S-a căsătorit cu Donald Trump în ianuarie 2005, iar în martie 2006, s-a născut fiul lor, Barron William Trump.

În aprilie 2010, Melania Trump a lansat propria colecţie de bijuterii, „Melania Timepieces & Jewelry”.

La 20 ianuarie 2017, Melania Trump devine Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, odată cu învestirea soţului său, Donald Trump, în funcţia de preşedinte al SUA. (Text: Agerpres, Foto: cnn.com, AP)