Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor vor să participe şi la JO 2020

Catalina-Ponor-02

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, doi dintre cei mai titraţi campioni din gimnastica românească, nu intenţionează să se retragă şi au ambii ca obiectiv participarea la JO 2020 de la Tokyo, conform declaraţiilor făcute la sosirea pe aeroportul Otopeni de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Cătălina Ponor, locul 7 la bârnă şi 14 la sol, nu a mai reuşit să reediteze performanţele de la Londra (un argint şi un bronz) şi Atena (trei medalii de aur), dar cu ambiţia care o caracterizează ea a declarat că vrea să-şi ia o revanşă la Tokyo.

”Din păcate aşa a fost să fie. Am încercat să mă adun cât am putut, am încercat să fac un rezultat cât mai bun. Nu a fost să fie cum am vrut. Sunt o sportivă cu pretenţii, care şi-a dorit întotdeauna să facă cât a putut de bine. Dacă eram mai concentrată, dacă nu aveam emoţii, pentru că nu am avut în viaţa mea aşa emoţii cum am avut acum, şi îmi făceam exerciţiul cum l-am făcut în calificări probabil acum aveam medalia de gât. Mă gândesc deja la o nouă olimpiadă, important este să fiu sănătoasă şi atunci zic că o să ajung şi acolo. Dar mai întâi mă gândesc la Europene din 2017 (de la Cluj Napoca — n.r.), încerc să-mi iau într-un fel sau altul revanşa pentru ce s-a întâmplat acum. Îmi doresc să ajungem cu echipa la Tokyo, pentru că din punctul meu de vedere medalia pe echipe este cea mai importantă. De fel sunt ambiţioasă şi dacă ceva nu îmi iese, mă ridic şi mă ambiţionează să mă duc mai departe”, a declarat Cătălina Ponor, care a împlinit 29 ani la Rio.

Marian-Dragulescu-01

Marian Drăgulescu, locul 4 în finala de sărituri, la egalitate de puncte cu medaliatul cu bronz, afirmă că a dat totul şi s-ar bucura dacă statul român l-ar recompensa ca pentru locul 3.

”A fost o finală foarte puternică, mă bucur că am reuşit să-mi fac săriturile. Am venit al treilea ca punctaj în finală, dar din păcate la JO nu se dau egalităţi, dar am primit foarte multe mesaje pe Facebook, de la lume. Mi-au spus că pentru noi ai luat medalia de bronz, ai ieşit pe locul 3, chiar m-aş bucura ca statul român să mă recompenseze şi pe mine ca pentru un punctaj de locul 3. Mă bucur că am ajuns acasă, mă bucur de susţinerea românilor, atât a celor de acasă, cât şi a celor prezenţi în sala de concurs. Cel puţin mie mi-au dat o energie pozitivă şi m-am simţit foarte bine. În finală niciodată nu eşti relaxat, emoţiile sunt foarte mari, dar am reuşit să le controlez şi să fac din ele emoţii constructive”, a declarat Drăgulescu, 35 ani.

Drăgulescu şi-a fixat de asemenea ca obiectiv viitor o prezenţă la JO 2020: ”Cu siguranţă, motivaţia mea cea mai mare a rămas în picioare şi anume medalia de aur la JO, mi-am fixat ca obiectiv pe termen lung Tokyo, dar o s-o iau pas cu pas. La anul avem Europene care se vor ţine la Cluj. Aşteptăm public în număr cât mai mare, noi nu ne vom lăsa şi vom aduce în continuare rezultate bune şi vă vom face mândri de noi’‘. (Text, foto si video: Agerpres)