Maria Şarapova, studentă la Harvard

Maria-Sarapova-harvard

Rusoaica Maria Şarapova, fostă numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin şi un nume de referinţă în sport-business, a devenit studentă la prestigioasa universitate Harvard din Statele Unite, unde îşi va completa cunoştinţele în economie, pe perioada suspendării sale de doi ani pentru dopaj.

Şarapova a publicat pe reţelele de socializare în fotografie în care apare la intrarea în Harvard Business School, una dintre facultăţile de comerţ cele mai prestigioase din lume, situată în apropierea oraşului Boston.

„Sunt nerăbdătoare să încep cursurile” a scris jucătoarea rusă pe pagina sa de Facebook, fără să facă alte precizări.

Maria Şarapova a fost până în acest an sportiva cea mai bine plătită din lume, graţie numeroaselor sale contracte de parteneriat cu Nike, American Express, Porche sau TAG Heuer.

Conform revistei Forbes, veniturile sale au scăzut cu opt milioane de dolari într-un an, ajungând la 21,9 milioane dolari, din cauza ruperii unora dintre aceste contracte, după ce a a anunţat că a fost depistată pozitiv în timpul Openului Australiei 2016, precizează AFP.

Ea şi-a lansat propria marcă de dulciuri, Sugarpova, existând numeroase produse derivate care îi poartă numele.

Rusoaica, în vârstă de 29 ani, efectuează în prezent o suspendare de doi ani pentru dopaj, în urma unui control pozitiv la meldonium, un medicament plasat pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Ea a făcut apel împotriva acestei sancţiuni la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne (Elveţia). (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Maria Sharapova)