Marc Anthony, Robbie Williams şi Andre Rieu, aşteptaţi anul acesta în România

marc-anthony

Marc Anthony, Robbie Williams şi Andre Rieu se numără printre artiştii internaţionali aşteptaţi în 2015 să concerteze în România. Şi fanii trupelor Europe şi AC/DC vor avea ocazia să-şi întâlnească favoriţii.

* În prima lună a anului bucureştenii îl vor putea revedea la Sala Palatului, pe 24 ianuarie, pe Thomas Anders, cel supranumit „The Gentleman of Music”, jumătatea brunetă a trupei Modern Talking. Anunţat iniţial pentru 1 noiembrie 2014, concertul a fost reprogramat ca urmare a alegerilor prezidenţiale ce s-au desfăşurat a doua zi.

* Trei zile mai târziu, pe 27 ianuarie, una dintre cele mai populare trupe din noul val de power metal şi heavy metal, Sabaton, va ajunge la Bucureşti pentru lansarea noului album „Heroes”. Alături de suedezii de la Sabaton pe scenă vor mai urca, în deschiderea evenimentului, olandezii de la Delain, trupa finlandeză de heavy/power metal Battle Beast şi formaţia românească RoadKillSoda. Anunţat iniţial pentru Turbohalle, din cauza numărului mare de bilete vândute, concertul a fost mutat la Arenele Romane din Bucureşti.

* Luna ianuarie se va încheia cu spectacolul „Quidam” oferit de artiştii de la Cirque du Soleil. În perioada 29 ianuarie – 1 februarie vor fi prezentate, la Romexpo, şase spectacole: 29 ianuarie – ora 20, 30 ianuarie – ora 20, 31 ianuarie – orele 16 şi 20, 1 februarie – orele 13 şi 17.

* În februarie, Toto Cutugno revine în Capitală pentru un concert pe care-l va susţine alături de Orchestra Simfonică Bucureşti. Fanii celebrului artist vor putea asculta pe 27 februarie, la Sala Palatului, hituri ca „L’Italiano”, „Serenata”, „Insieme: 1992”, „Figli”.

* Unul dintre cei mai aşteptaţi artişti – Marc Anthony – va putea fi văzut la finalul lunii martie, pe 31. Fanii artistului latino vor avea ocazia să asculte hituri precum „No Me Ames”, „I Need To Know”, „You Sang to Me”, „Rain Over me”, „Tragedy”. Concertul de la Bucureşti programat a se desfăşura la Sala Palatului a fost mutat, potrivit unei informaţii postate pe site-ul vreaubilet.ro, la Romexpo.

* Pe 5 martie, la Bucureşti, va concerta, la Sala Radio, în premieră în România, Kurt Elling. Artistul american va promova la Bucureşti proiectul „Passion World”.

* Pe 15 martie este rândul lui Joaquin Cortes să concerteze în România. El va prezenta la Sala Palatului, împreună cu opt dintre cei mai buni dansatori ai Spaniei, doi dansatori de flamenco, 17 muzicieni şi opt vocalişti de flamenco, spectacolul „Gitano”.

* Cântăreţul spaniol David Bisbal revine şi el în România, pe 18 martie, cu un nou show plin de pasiune şi energie, în timp ce regina muzicii fado, Mariza, va aduce pe scena Sălii Palatului, pe 24 martie, un nou concert extraordinar.

* Faimosul pianist Richard Clayderman va fi prezent în România pe 19 martie, cu lansarea, în premieră mondială, a spectacolului „From Paris with Love”. Artistul va interpreta pe scena Sălii Palatului, timp de două ore, cele mai cunoscute şi apreciate cântece ale sale, printre care şi cea mai iubită piesă, „Ballade pour Adeline”.

* În luna aprilie este aşteptat, pe 21, la Sala Radio, spectacolul „Jazz Night Out”, prezentat de trupa americană Oregon, care îi are în componenţă pe Ralph Towner (chitară, pian), Paul McCandless (oboi, instrumente de suflat), Glen Moore (bass) şi Mark Walker (tobe, percuţii).

* Suedezii de la Roxette revin în România pentru un nou concert care va avea loc pe 17 mai, la Arenele Romane din Capitală. Spectacolul face parte din noul turneu european al trupei prin care se marchează împlinirea a 30 de ani de carieră.

* Trupa de flamenco-electronic Chambao, originară din Malaga, va concerta, în premieră în România, pe 8 mai, la Sala Palatului, urmând ca pe 15 mai, la Arenele Romane din Bucureşti, să se desfăşoare cea de-a treia ediţie a festivalului Romanian Rock Meeting.

* Cel mai de succes violonist din lume şi cel mai bine vândut muzician clasic din toate timpurile, Andre Rieu, va susţine la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, alături de Johann Strauss Orchestra, o serie de cinci concerte – 6, 11, 12, 13 şi 14 iunie.

* Un alt concert aşteptat de români este şi cel al trupei Europe. Anunţat iniţial pentru 17 noiembrie 2014, concertul a fost reprogramat pe 11 iunie 2015, la Sala Palatului, modificarea survenind ca urmare a reconfigurării schemei de concerte planificate pe teritoriul Europei de Est, situaţie determinată de înregistrările pentru realizarea celui de-al zecelea material discografic ce va fi lansat în luna martie 2015.

* Tot în luna iunie, pe 27, la Arenele Romane, va avea loc, în premieră în România, concertul uneia dintre cele mai apreciate trupe americane de heavy metal, Godsmack. Concertul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al trupei, „1000hp”.

* România se află pe harta turneului european „Rock Or Bust World Tour 2015” susţinut de AC/DC, conform site-ului yaticket.com, însă deocamdată nu se ştiu data, oraşul şi locul concertului. Turneul, prin care trupa australiană aniversează 40 de ani şi promovează albumul „Rock Or Bust”, va începe pe 5 mai în Olanda şi mai include concerte în Germania, Austria, Franţa, Spania, Scoţia, Irlanda, Marea Britanie, Italia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Polonia şi urmează să mai fie anunţate datele spectacolelor din Belgia, Elveţia şi România.

* Un alt concert aşteptat de români este şi cel al lui Robbie Williams. Potrivit Events, concertul de la Bucureşti, deşi nu a fost anunţat încă oficial, va avea cu siguranţă loc. Potrivit informaţiilor, concertul care face parte din „Let Me Entertain You Tour” va avea loc pe 17 iulie, în Piaţa Constituţiei.

* Una dintre cele mai apreciate şi iubite trupe de heavy metal din lume, Black Label Society, va reveni în România pe 27 iulie, pentru un concert la Arenele Romane din Capitală.

* Ediţia din 2015 a Festivalului George Enescu va găzdui, în perioada 30 august – 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, 58 de concerte, precum şi multe evenimente în aer liber. Cea de-a XXII-a ediţie a festivalului va aduce în Capitală artişti şi formaţii de primă mână la nivel mondial, care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile.

* Fanii trupei olandeze BZN vor avea ocazia să-şi vadă favoriţii, pentru ultima oară în România, pe 10 octombrie, la Sala Palatului din Capitală. Programat iniţial să aibă loc la începutul lunii decembrie 2014, spectacolul a fost reprogramat deoarece Anny Schilder, vocalista grupului, a fost diagnosticată cu cancer la sân.(Text: Agerpres, Foto: galleryhip.com)