Maraton pe treptele de la Turnul Eiffel

Turnul-Eiffel

Turnul Eiffel din Paris va găzdui la 20 martie 2015, pentru prima dată, un maraton pe toate cele 1.665 de trepte ale sale, la startul căruia vor fi acceptaţi 60 de concurenţi atent selecţionaţi, informează AFP.

Se aşteaptă ca primul clasat să escaladeze cei 279 de metri în mai puţin de 10 minute.

„Între etajele II şi III, concurenţii vor avea cu adevărat impresia că sunt păsări pe cer”, a afirmat Jean-Charles Perrin, organizatorul acestei prime Verticale a Turnului Eiffel. Acolo, alergătorii se vor afla în aer liber, în exterior, spre deosebire de cursele realizate în cadrul Circuitului mondial vertical, pe scările de la Empire State Building din New-York.

Totodată, competiţia de la Turnul Eiffel presupune 89 de trepte în plus faţă de alergarea de la celebrul zgârie-nori din Manhattan.

Cele două concursuri diferă şi prin numărul de concurenţi – 60 la Paris şi 450 la New York, precum şi prin maniera de desfăşurare. În capitala Franţei, startul se dă eşalonat, la interval de câte un un minut, pe când în marea metropolă din SUA, participanţii pleacă în grup. (Text: Agerpres, Foto: clubmimi.com)