Manifestări dedicate împlinirii a 141 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi

Mai multe manifestări culturale vor avea loc în perioada 17-21 februarie cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi, printre care lansări de carte, expoziţii şi un spectacol de teatru, a declarat luni, 13 februarie, într-o conferinţă de presă, directorul Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Doru Strâmbulescu.

În data de 17 februarie vor avea loc mai multe evenimente, printre care expoziţia internaţională de pictură „Atelierele Brâncuşi”, dar şi lansarea volumului „Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte, perspectiva endogenă, Brâncuşi — Simbolismul Hylesic”, iar în data de 19 februarie se va desfăşura vernisajul expoziţiei „Inventar Totemic”, dar şi o vizită la Craiova, la Muzeul de Artă şi la Muzeul „Constantin Brâncuşi”.

„Programul începe în data de 17 februarie, în parteneriat cu Universitatea ‘Constantin Brâncuşi’ vom organiza o conferinţă dedicată lui Brâncuşi, care va fi susţinută de Matei Stîrcea Crăciun, cercetător, şi vom lansa o carte care este o carte în premieră pe plan mondial, ‘Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte, perspectiva endogenă, Brâncuşi — Simbolismul Hylesic’, a lui Matei Stîrcea Crăciun. Va avea loc şi o retrospectivă a ‘Atelierelor Brâncuşi’. Duminică vom organiza o expoziţie inedită la Târgu-Jiu, ‘Inventar Totemic’, a unuia dintre cei mai importanţi artişti plastici români contemporani, Suzana Fântânariu”, a precizat Doru Strâmbulescu.

În data de 20 februarie va avea loc expoziţia documentară „Constantin Brâncuşi la Craiova”, urmată de o sesiune de comunicare cu aceeaşi temă, iar marţi se va desfăşura, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, spectacolul „Infinitul Brâncuşi”, de Valeriu Butulescu, susţinut de actorii Teatrului Dramatic „I. D. Sârbu” din Petroşani.

Potrivit sursei citate, bugetul alocat pentru eveniment este de aproximativ 20.000 de lei. (Text: Agerpres, Foto: cuvintecelebre.ro)