Mâncaţi ca Putin!

Russian President Vladimir Putin listens to Greek President Prokopis Pavlopoulos during their meeting at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow, Russia, Friday, Jan. 15, 2016. (AP Photo/Ivan Sekretarev, pool)

Kremlinul va autoriza un site web – „Kremliovski” – să comercializeze produse alimentare provenind de la furnizorii oficiali ai bucătăriei şefului statului rus, relatează în ediţia sa de vineri, 9 decembrie, publicaţia Le Point.

Serviciile preşedinţiei ruse au declarat pentru Komsomolskaia Pravda la începutul lunii decembrie: un site web va fi autorizat, din ianuarie 2017, să pună în vânzare produse alimentare provenind de la „furnizorii oficiali ai Kremlinului”.

„Într-o primă etapă, vor fi vândute produse lactate (unt, iaurt şi brânză), care până în prezent erau rezervate exclusiv pentru Vladimir Putin şi anturajul său”, a indicat Elena Krâlova, secretara de presă a Direcţiei administrative a Kremlinului.

Ea a confirmat pentru postul de radio „Govorit Moskva” că preţurile vor fi „la fel ca la supermarket”, dar nu a precizat dacă emblema Kremlinului, un vultur cu două capete, va fi inclusă pe ambalaj.

Întrebată de corespondenţi străini la Moscova, între care cel al BBC, dacă vodca va figura printre produsele puse în vânzare pe site, Krâlova a răspuns pe un ton sec că „destul alcool este deja disponibil în Rusia”. Astfel, distileria Kristall (Crystall), furnizorul pentru cele mai multe ministere ale ţării încă din epoca sovietică, nu va face parte din întreprinderile care îşi vor vinde produsele pe site-ul „Kremliovski”.

În schimb, în ultimele luni, pe tejghelele din capitala rusă şi-a făcut apariţia ciocolata favorită a preşedintelui rus, „Belocika” („Veveriţa”), „pentru a testa piaţa”, potrivit unei surse citate de Le Point.(Text: Agerpres, Foto: AP/washingtontimes.com)