Lucian Bute va lupta, în februarie, împotriva columbianului Eleider Alvarez

lucian-bute-03

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, va lupta împotriva columbianului Eleider Alvarez pe 24 februarie 2017, la Centrul Videotron din Quebec, anunţul fiind făcut marţi, 6 decembrie, într-o conferinţă de presă, scrie ziarul canadian La Presse.

Câştigătorul meciului, care va avea loc la categoria semigrea, va boxa ulterior împotriva canadiano-haitianului Adonis Stevenson.

Lucian Bute, 36 ani, a fost campionul mondial IBF la categoria supermijlocie din 2007 până în 2012, interval în care şi-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti.

Eleider Alvarez, 32 de ani, are un bilanţ de 20 de victorii (10 KO), fiind neînvins la profesionişti. Columbianul este acum aspirant obligatoriu la titlul WBC al categoriei semigrea, deţinut de Stevenson.

Alvarez va boxa sâmbătă împotriva polonezului Norbert Dabrowski, pugilist care are 19 victorii, 5 înfrângeri şi un meci încheiat la egalitate.

Tot marţi, Grupul Yvon Michel a anunţat că a încheiat o înţelegere pe termen lung cu Bute, de care va fi legat probabil până când sportivul român se va retrage din activitate.

Anunţul duelului cu Alvarez pune capăt speculaţiilor potrivit cărora următorul meci al lui Bute va fi împotriva lui Jean Pascal. Bute a fost învins de Jean Pascal pe 18 ianuarie 2014, prin decizie unanimă.

Bute a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicaţiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack, şi poate urca din nou în ring în 2017.

Bute a fost depistat pozitiv la ostarină după meciul egal cu campionul IBF Badou Jack din 20 aprilie, dar şi-a susţinut mereu nevinovăţia. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are aceeaşi rezultat în privinţa creşterii rezistenţei şi a masei musculare.(Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Lucian Bute)