Luarea în greutate poate fi evitată şi fără diete severe

dietaPentru a consuma mai puţine calorii nu este necesară adoptarea unui regim alimentar sever, schimbarea unuia sau a mai multor obiceiuri alimentare ducând în timp la acelaşi rezultat, susţin nuriţioniştii. Ei oferă câteva sfaturi celor care vor să scadă riscul luării în greutate.

Este recomandabil să se miroasă de câteva ori pe zi scorţişoară, trandafiri şi vanilie, acest lucru stimulând producerea de serotonină şi reducând pofta de dulciuri. Cine doreşte să se răcorească ar trebui să opteze pentru un sorbet în loc de îngheţată. Un pahar de apă plată (de preferinţă rece) scade pofta de mâncare, lucru benefic pentru cine vrea să slăbească sau doar să îşi păstreze greutatea. Şi felurile de mâncare condimentate contribuie la scăderea apetitului.

Amatorilor de alimente în conservă, peşte de exemplu, nutriţioniştii le recomandă să le consume în suc propriu mai degrabă decât în ulei. Este preferabil ca mâncarea să fie gătită la aburi. Cum untul scos din frigider este tare, el se consumă de obicei în cantităţi mari pentru a putea fi întins pe pâine, aşa că mai bine de foloseşte margarină, mult mai tartinabilă.

În farfurie este de preferat ca trei pătrimi să fie legume şi numai un sfert, carne. Ca ultim sfat, nutriţioniştii recomandă ca sosurile să fie pregătite cu lapte degresat sau semidegresat în loc de lapte gras. (Text si foto: Agerpres)