Loteria bonurilor fiscale, în direct la TVR

bonuri-fiscale-ww

Prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, organizată de Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF, va avea loc luni (13 aprilie 2015), în a doua zi de Paşti, începând cu ora 11:30, la studioul TV al Loteriei Române, şi va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Potrivit comunicatului, Televiziunea Română va pune la dispoziţie, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct.

La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015, iar participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/website şi nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituţiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câştigătoare. Valoarea totală a premiilor este de un milion de lei.

„Loteria Româna are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie, iar acestea se vor efectua cu urnele şi bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto”, se mai arată în comunicat. Extragerea va avea loc în prezenţa unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi CN „Loteria Româna” SA, iar bilele şi urnele vor fi verificate în prezenţa comisiei înainte de extragere.

Conform ANAF, extragerea de luni va avea trei etape: etapa I – se va extrage o bilă reprezentând luna emiterii bonului, etapa II – se va extrage o bilă reprezentând ziua emiterii bonului, etapa III – se vor extrage trei bile reprezentând valoarea bonului.

Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai 2015 inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător emis în perioada 02 februarie – 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul mfinante.ro”, se menţionează în comunicat.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători. Pentru extragere sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA. (Text: Agerpres, Foto: victorponta.ro)