Lionel Messi a mai doborât un record

lionel-messi

Internaţionalul argentinian Lionel Messi, atacantul lui FC Barcelona, a stabilit un nou record în campionatul de fotbal al Spaniei, cu ocazia meciului câştigat pe teren propriu de echipa sa, cu scorul de 4-0, în faţa formaţiei Deportivo La Coruna, în cadrul etapei a 10-a a sezonului.

Messi, rezervă în acest joc, a reuşit să închidă tabela la numai trei minute de la intrarea sa pe teren (58), marcând cu această ocazie cel de-al 180-lea său gol în 176 de meciuri disputate pe Nou Camp în Primera Division. El l-a depăşit astfel pe legendarul Telmo Zarra, autorul a 179 de goluri pe teren propriu în prima ligă spaniolă, în anii ’40-’50.

Cei doi sunt urmaţi de alte două legende ale fotbalului spaniol, Alfredo Di Stefano şi de Enrique Castro „Quini”, ambii cu câte 151 goluri, poziţia a cincea fiind ocupată de portughezul Cristiano Ronaldo, autorul a 150 de goluri pe „Santiago Bernabeu” pentru Real Madrid în campionat.

Lionel Messi conduce, de altfel, şi în clasamentul celor mai buni marcatori din toate timpurile în campionatul Spaniei, cu un total de 317 goluri (acasă şi în deplasare), devansându-l pe Cristiano Ronaldo (262 goluri), în timp ce Telmo Zara ocupă locul al treilea, cu 258 de goluri. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Leo Messi)